09/12/16
Tänään taas herkullisia makuja ja hajuja!
Vaikka rakastan joulua melkein kaikilla mahdollisilla tavoilla, olenkin yhtäkkiä jouluruuassa vähän nirso. Laatikoista ei uppoa oikein mikään muu kuin bataattilaatikko! Ja ”hän” on tänään kunnia-asemassa. Myös viime vuotisessa joulukalenterikyhäelmässä se sai oman paikkansa ja vakiinnutti itsensä meidän joulupöytään ensimmäisen kokeiluvuoden jälkeen! Tässä sinulle ohjeet täydellisen bataattilaatikon nautintoon:
1. Tarkista ensin oman kotisi kaapit ja matkaa sitten kauppaan. Kauppalistasi tulee näyttämään tältä:
800g bataattisosetta
2dl kaurakermaa
0,5dl mannasuurimoita
1tl suolaa
0,5tl inkivääriä
0,5tl kanelia
auringonkukansiemeniä
2. Palaa kotiin. Etsi kaapista kulho, johon sekoitat soseen, mannasuurimot, kerman ja mausteet. Sekoita. Kaada voideltuun vuokaan ja ripottele siemeniä päälle.
3. Paista uunissa 175 asteessa 1 1/2h.
4. Valmista! Anna vetäytyä ja nautiskele joko nyt tai joulupöydässä.
Itse oon valmistanut laatikoita pakkaseen ja sulattanut ne sitten jouluaatoksi, enkä ole kyllä huomannut maussa mitään eroa. Joten nyt voi jo tehdä!
Toivottavasti tykkäät!
-Janita
(Ps. Mummu! Lupaan kyllä tehdä yhden jouluaatoksi!)