Göteborgin sunnuntai

DSC06950_Fotor.jpg

Norjassa kunnioitetaan sunnuntaita oikein todenteolla ja käytännössä kaikki kaupat ovat kiinni. Niinpä me kolme shoppailunhaluista tyttöä hyppäsimme bussiin ja matkasimme Oslosta Göteborgiin aikaisin sunnuntaiaamuna. Matka kesti reilu kolme tuntia suuntaansa ja hintakin pysyi kohtuullisena noin 270 kruunua suunta. Jos siis olet toimettomana Oslossa, tee matka ulkomailta ulkomaille ja matkaa Ruotsin söpöön Göteborgiin!

DSC06916_Fotor.jpg

DSC06865_Fotor.jpg

DSC06895_Fotor2.jpg

Göteborgin vierailu oli meille kaikille ensimmäinen ja koska lähdimme matkaan hyvin extempore, emme tienneet mitään erityistä etukäteen. Kiertelimme ja ihmettelimme, yritimme puhua ruotsia ja ihailtiin ruotsalaisten tyyliä. He kyllä osaavat pukeutua aina! Göteborg on kuin Tukholman pikkuruinen pikkusisko, jossa oli paljon vanhoja rakennuksia ja kivoja yksityiskohtia.

Uskomatonta oli, miten vilkasta kaduilla oli koko sunnuntaipäivän, myös illalla! Usein huomaa kaupunkien keskustojenkin rauhoittuvan pimeän laskeutuessa, mutta nämä ruotsalaiset viettivät iltaa rennosti kahviloissa ja ostoskeskuksissa. Ja söpöjä ihania kahviloita olikin melkein kaikkien kulmien takana!

DSC06894_Fotor.jpg

Meille riitti kyllä aivan hyvin yksi päivä tässä kaupungissa ja illalla istuimmekin taas aivan täpötäydessä linja-autossa kohti Osloa ja pikkuista Åsia, jossa olemme saaneet olla Lotan vieraana pari päivää. Kaikista paikoista saisi varmasti vielä enemmän irti, jos jaksaa suunnitella ja selvittää etukäteen, mutta ei se ole silloin enää niin hauska seikkailu tuntemattomaan 😉

DSC06958_Fotor.jpg

Tänään ja huomenna vielä vihdoinkin oikeasti Osloa katselemassa ja norjalaisia hämmentämässä huonolla ruotsilla… Meidän naapurimaat ovat kyllä todellakin seikkailujen arvoisia!

Hauskaa uuden viikon alkua missä ikinä tänään oletkaan!

 

-Jannita

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *