Kenet saa jättää jouluna näkemättä?

Joulu tulla jolkottaa ja perhelomat lähestyvät. Olen viettänyt viisitoista vuotta lähes samanlaisen joulun joka vuosi: samat ihmiset, samat tavat. Olen pitänyt siitä todella paljon. Ei ole stressiä, ei pettymyksiä, ei odotuksia muilta tahoilta, ja tietää mitä jouluaattona tapahtuu. Pelkkää tuttua iloa ja riemua jokaisena vuonna. Tänä vuonna asiat kuitenkin muuttuvat, kun meidän joulua tulee viettämään myös minulle se kaikista rakkain, poikaystävä. 

Tilanne muuttuu aika paljon, tai ainakin siitä voi saada suuren stressin aikaiseksi, kun teitä odotetaankin monessa osoitteessa. Hänellä on tietysti ollut omat jouluperinteet ja minulla omat. Pitääkin yhtäkkiä punnita kenen luona olet(te), mitä teet(te), vai vietättekö joulun eri osoitteissa. Viime jouluna päädyimme jälkimmäiseen vaihtoehtoon, mutta tänä vuonna se ei tullut enää kysymykseen. Kurjaa viettää vuoden rauhaisin perheilta eri paikoissa, jos jokaisena muuna iltana viettää illat yhdessä. Niinpä valinta rajoittui sitten siihen, pitääkö yhtenä päivänä käydä monessa eri kodissa istumassa ja syömässä ja avaamassa lahjoja, vai yhtenä päivänä toisessa ja toisena toisessa. Entäs isovanhemmat ja muut sukulaiset? Onko nuorena vielä velvollinen kuluttamaan koko loman siihen, että juoksee vain eri osoitteessa juomassa kahvia ja syömässä pipareita?

En tiedä ja ollaan sitä aika paljon punnittu tässä menneillä viikoilla. Olisi ihanaa nähdä kaikkia tuttuja, myös ystäviä, mutta viiden päivän loma on kovin lyhyt siihen, että haluaa myös rentoutua ja nauttia niistä päivistä. Ja koska joulu on niin spesiaaliaikaa, ei ole kiva pilata näillä ajatuksilla kaikkia päiviä. Me nyt ollaan päästy ainakin kaikkia lähimpiä osapuolia miellyttävään sopuun, jonka toivon antavan kaikille joulurauhan. Avoin keskustelu on mielestäni se ainoa avain. Toki helpottavinta tässä on, että me ollaan tervetulleita moneen paikkaan!

Jouluaatto meillä, joulupäivä teillä ja muut päivät fiiliksellä, en malta odottaa (4 yötä enääää)! <3

 

Onko teillä lukijoilla kokemuksia hyvin onnistuneesta joulujärjestelystä tai juuri päin vastaisia kauhuja?

IMG_5466_Fotor.jpg

Ei muista väliä, kunhan oot mun kanssa joulunakin!

 

-Jannita

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *