Maidoton bataattilaatikko

IMG_5356_Fotor_Fotor_Collage_Fotor.jpg

IMG_5384_Fotor.jpg

IMG_5382_Fotor.jpg

Eilen jätin toivovan kysymyksen ilmoille, joko tänään tuoksuisi joulu täällä meidän pienessä kodissa. Ja kyllä tuoksuu! Toki ei ole vielä piparkakkutalo pystyssä, vaan herkullisen tuoksuinen bataattilaatikko on juuri saapunut uunista! Laatikko oli äärettömän helppo tehdä ja supernopea, joten tähän ei käy syyksi ”on niin kiire”. Kaikki aineet vaan sekaisin kulhossa, voidellulle vuoalle ja 1 1/2h uunissa (175 astetta). That`s it!

Olisi varmasti hienoa ja parempaa ja kaikkea upeampaa, jos olisin kuorinut sormeni verille asti bataatteja kuoriessa ja paloitellessa ja keittäessä ja hemmoteltaessa, mutta 100% suomalaista bataattisosetta teksti sai kyllä helppouden voittamaan. 

Bataatti on meidän perheen ”vuoden 2015 ruoka”- palkinnon ehdoton voittaja! Ollaan syöty koko vuosi bataattimuusia ja -ranskiksia ja -hampurilaisia ja jokaisena kertana ollaan itse kuorittu, joten nyt tällainen sosetesti tuli tähän samaan kokeiluun. Herkkulaatikko on lähdössä mukaan kotiväelle joulunviettoon, joten maku selviää vasta silloin. Aion rohkeana tyttönä laittaa sen pakastimeen ja toivoa syvästi, ettei sen maulle käy pahasti. Nähdään siis viikon kuluttua ihana herkkulaatikkoni!

 

-Jannita

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *