Mitä jos laittaisit rakettirahat sittenkin johonkin muuhun?

Vuoden vika päivä! Hassua, koska just pari kuukautta sitten oli myös vuoden viimeinen päivä??

Muistelin hymyssä suin, miten kouluikäisenä oli aina kiihkeätä kinaa siitä, kenen isä oli ostanut eniten raketteja ja kenellä oli eniten jotain pieniä paukkuvia ällöttävyyksiä, kuka sai valvoa koko yön ja kenen ei tarvinnut olla edes kotona. En ikinä kuulunut näistä ääripäistä mihinkään, mutta eipä ole traumoja jäänyt! Meille kotiin ostettiin aina muutama raketti, jotka ammuttiin puoliltaöin ja sitten mentiin pikkuhiljaa nukkumaan. Ja se oli silti erityinen päivä, kun sai valvoa niinkin pitkään, oli ehkä vieraita kylässä ja taas paljon erityistä ruokaa. 

Nyt kun en vietä uuttavuotta enää kotona, ei ole rakettipakettia ilmestynyt mihinkään nurkkaan. Ja olen enemmän kuin hyvilläni! Jos olisin koira ja esittelyni olisi jossakin nettisivuilla, siellä olisi teksti ”paukkuarka”. Säpsähtelen nykyään kovia äkillisiä ääniä (vessanpytynkansikin voi olla vihollinen…) ja rakettien katsominen on aina vähän vaikeeta, kun silmät räpsyy säpsähtelyistä kiinni. Mutta kauniita ne toki on.

Koska en todella saa mitään iloa rakettien ostelusta tai ampumisesta, päätin laittaa ”rakettirahan” johonkin muuhun. Muistelen, että kotiin ostettiin noin parillakympillä muutama raketti, joten päätin antaa sen summan hyväntekeväisyyteen. Kohteeksi halusin valita jonkun sellaisen, mikä merkitsee minulle enemmän kuin nuo kauniit kovaääniset ilotulitteet: eläimet. Osa eläimistä tulee pelkäämään tänään kuollakseen, kun raketit paukkuvat. Mä en nyt ihan kuolemanpartaalla ole, mutta ymmärrän ettei ole kivaa! 

Mitä jos et tänä vuonna ostaisikaan raketteja ja menisit katsomaan kaupungin järjestämää ilotulitusta? Tai antaisit valitsemallesi kohteelle vähintään yhtä paljon rahaa kuin mitä laitoit niihin raketteihin? Tarkoitus ei ole syyllistää, kysyä vain! 

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen hoivissa jokaisen eläimen vuorokausimaksu on 5€. Ei ole paljon meiltä pois. Heidän(kin) toiminta perustuu ainoastaan lahjoittajiin, joten me kaikki ollaan tärkeitä!

Näyttökuva 2015-12-31 kello 8.12.04.png

Haluan vain toivottaa jokaiselle rauhallista ja turvallista uuttavuotta sekä säihkyvää vuotta 2016!!

 

-Jannita

 

Tätä postausta ei ole tehty yhteistyössä minkään muun tahon, kuin oman hassun ajatuksenjuoksuni kanssa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *