Oi Oslo

Jos asuisin jossakin muualla, kuin missä nyt asun, voisin ehkä pakata laukkuni ja muuttaa Osloon! Oi Oslo minkä jälleen teit!

DSC06984_Fotor.jpg

Se on niin söpö ja symppis! Sen lisäksi norjalaiset ovat ihanan iloisia, kohteliaita ja puhuvat mielellään englantia. Vanhanajan rakennukset kohoavat komeana ympäri kaupunkia ja pitävät syleilyssään toinen toistaan viihtyisämpiä kahviloita ja ravintoloita. Satama ja meri ovat ihan kaupungin keskustassa, ja oudointa kyllä siellä ei silti näiden päivien aikana tuullut yhtään! Kuninkaanlinna kohoaa melkein ylimielisellä paikalla kohti korkeuksia ja sen pihalla seisoo koko ajan muutamia sotilaita asemissa. Ratsupoliisit kiertelevät rauhassa ympäri kaupunkia ja pysähtyvät heti kuvattaviksi, kun nostaa kameran esille…

DSC07025_Fotor.jpg

Vaikka katselin tätä kaupunkia hyvin suurilla sydän silmillä, sillä on tietysti myös omat epäkohtansa. Tämä koko maa on niin KALLIS, ettei sitä halua ymmärtää… Onneksi hinnat ovat kruunuina, jolloin ei edes tajua miten paljon tuote oikeasti maksaa. Sain neuvoksi ”jaa kymmenellä ja lisää vähän”. Olisi pitänyt lisätä pikkuisen enemmän… Hyvin ironista ajatella matkan jälkeen, että onpa kiva olla Suomessa, kun ruoka maksaakin ”vain” tämän verran. 

DSC07033_Fotor.jpg

Toinen suuri juttu, joka ei saa kovin suurta innostusta, on kerjäläisten määrä. Olen ollut Oslossa jo aiemmin keväällä 2013 ja myös tuolloin mieleeni jäi sama asia. Miksi kerjäläiset ovat juuri tässä upeassa kaupungissa, NIIN suuressa roolissa. Tiedostan, että tällä hetkellä joka puolella Eurooppaa on suuri määrä kodittomia ulkomaalaisia, jotka ovat paenneet sotaa ja muita hirveyksiä, mutta nämä ihmiset Oslossa ovat olleet siellä jo kauan. Norja ei ole edes samalla tavalla velvollinen ottamaan pakolaisia vastaan, koska ei kuulu EU:hun. En usko, että Norjakaan on optimistisin paikka asua kadulla, talvihan sinnekin tulee hyvin pian… 

DSC06991_Fotor.jpg

Lentoja saa Osloon käsittämättömän halvalla, joten hinnan piikkiin ei voi laittaa matkustamattomuuttaan! Ja koska kaupunkilomista saa paljon irti jo parissa päivässä, ei tarvitse olla edes erityisen pitkä loma matkustaakseen Norjaan. Ja lentoaikakin on vain reilun tunnin, joten ei kulu siihenkään turhaa aikaa lyhyeämmästäkään lomasta. Nyt kuulostan jo Oslon kaupungin maksetulta mainokselta, mutta eiei! Kaikki vaan, koska vieläkin hymyilyttää, vaikka yksi yö jo omassa sängyssä takana!

DSC07039_Fotor.jpg

Tällä kertaa pyörimme vain ihan keskustassa ja palailimme samoille ”keskustapaikoille”, kuin viime reissulla kävimme. Silloin oli lunta ja pakkasta, joten ulkona oli nyt miellyttävämpää kävellä pidempääkin lenkkiä. Viime visiitillä kävimme mm. Holmenkollenin mäkihyppytornissa, joka on ainakin talvella kyllä kokemisen arvoinen kiipeilyporrasseikkailu! Shoppailu jätettiin tälläkin kertaa suosiolla taka-alalle, toki kiertelimme kaupoissa, mutta eipä siinä ole järkeä maksaa samoista vaatteista paljon enemmän kuin Suomessa. 

DSC07045_Fotor.jpg

Ystävämme siis asuu Oslon lähellä olevassa pikku kylässä, ja häneltä saimme kivoja pieniä ”paikallisvinkkejä”. Esimerkiksi hedelmiä, säilykkeitä ja muita ruoka-aineita saa ostettua paljon halvemmalla pienistä kojuista ja toreilta, kuin isommista ruokakaupoista. Ja kuten arvata saattaa, myös julkinen liikenne on kallis ja siksi kannattaa kävellä ympäri kaupunkia tai vuokrata pyörä ja edetä sillä. Jos kuitenkin haluaa mennä johonkin vähän kauemmas, kannattaa yhdistää mahdollisimman monta nähtävää paikkaa kerralla. Joten vaivannäkö taas palkitaan, jos jaksaa olla ahkera!

DSC07047_Fotor_Fotor_Collage.jpg

Norjaan haluan vielä palata ja joskus nähdä ne henkeä salpaavat vuonot, niitä kun ei Oslosta löydy… Onneksi on matkustelu!<3

Kuitenkin kaiken tämän ihanuuden jälkeen, en voi silti todeta muuta kuin

”There is no place like home <3”

 

-Jannita

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *