Uusi alku

Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, uusi alku on aina hyvästä. Voi puhdistaa pölyjä tossuista, leikata hiuksia, ottaa ei-mainoksia kyltin pois ovesta, mennä taas maanantaiaamuna yrittämään aamutreeni-inspistä salille… Peilistä katsoo sama tyttö kuin jokaisena muunakin aamuna, mutta näinä uusina alkuina se hymyilee entistäkin helpommin ja on entistäkin optimistisempi (ehkä jo liiankin).

Minulle uusi alku (tällä kertaa) tarkoittaa muuttoa toiselle paikkakunnalle. Pitkälle pois vanhoista kuvioista, jolloin oikeasti lähikauppaan, salille, bussipysäkille ja töihin meneminen on uutta. Kaikki on uutta ja jännittävää kuin pienelle lapselle. Kerran kuulin bussissa päiväunilta heränneen lapsen viisauden: ”Iskä, iskä! Mä näen kaikkea!!” Minusta siihen asenteeseen on hyvä pyrkiä jokaisen joka päivä. 

Vanhojen pölyjen pyyhkiminen tossuista saa luvan tarkoittaa kaikkien niiden huonojen ruoka-aineiden poistumista keittiöstä, jotka sinne on juhannuksen jälkeen salakavalasti hiipinyt. Hus pois ja muuttosiivous! Keittiöstä pitää löytyä uuden alun jälkeen vihreätä, e-kooditonta ja maukasta ruokaa. Luomu olisi hienoa, mutta en ota liian suurta askelta kerralla, ettei kaadu koko juttu.

Hiusten leikkaaminen saa jäädä, mutta kiharat olisivat tervetulleita! Syysvaatteiden palauttaminen vaatehuoneen eturiviin saa myös olla se muutoksen ulkonäköä muuttava tekijä, vaikka tuntuu etteivät kesävaateraukat ole saaneet vielä edes esittelymahdollisuutta. Mutta sään takia ei kannata liikaa päätään vaivata, se on yksi niistä harvoista asioista joille ihminen ei voi juuri mitään.  

Ei-mainoksia kyltti on repäisty ovesta irti, jotta uuden kaupungin kaikki pienet ja suuret liikkeet saavat mielessäni yhtä suuren mahdollisuuden tulla uusiksi lempiostospaikoikseni. Materialismi on salainen paheeni, enkä edes tiedä haluanko oppia siitä pois. Tai haluan jos ajattelen järjellä, mutta kuka ajattelee järjellä kun kaupassa on maailman ihanimmat kengät! Tai kun Ikeaan on VAIN 10km matkaa 😀

Maanantaiaamun aamutreeniä en halua vielä ajatella. Se on sieltä aivan varmasti tulossa, mutta se vaatii vielä vähän enemmän motivaation hakemista. Johonkin juhannuksen paikkeille se jäi, joten etsimistä voi olla, että sen sieltä löytää. Mutta koska uudet alut antavat ainoastaan hyvää fiilistä ja positiivista energiaa en usko, että jää haaveeksi. Siis treenaminen johonkin kellonaikaan. Aamujani en vielä lupaa. 

IMG_1952.JPG

First time ever,

Jannita

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *