Uuden edessä

Kulunut vuosi on tuonnut paljon muutoksia meidän jokaisen elämään. Koronan myötä yhteiskunta on joutunut uuden eteen ja olemme menneet edestakaisin melkoista vuoristorataa sen suhteeen, että onko taudin kanssa ollut mikäkin vaihe milloinkin edessä. Nyt elämme jälleen yhtä sulkuvaihetta. Vaikka vuosi on ollut kuluttava ja vaatinut tekemään paljon muutoksia, niin kaikki muutokset eivät ole suinkaan olleet negatiivisia. Työelämä on muuttunut joustavammaksi, työn ja vapaa-ajan tai työn ja perheen yhdistäminen on helpottunut, ihmisillä on ollut enemmän aikaa itselleen ja osa on löytänyt vihdoin aikaa kehittää taitoja, joiden opetteluun ei ole ollut aiemmin aikaa.

Minulla koronavuoden näkyvin muutos on ollut asuinpaikkamuutokset. Vantaalainen rivitalon pätkä on vaihtunut ensin kerrostaloelämään kehittyvässä lähiössä Tampereella ja tämän jälkeen omakotitaloelämään Tampereen ympäristökunnassa. Asumistavan muutos on tuonut tullessaan uusia toimia ja paljon remonttia ja sisustussuunnittelua, joka ei ole vieläkään päättymässä. Aiemmin olen flipannut muutamia asunto-osakkeita, mutta kokonaisen talon remontointi onkin jotain ihan muuta, kuin muutaman huoneen osakkeen kevyt remontointi. Yhtäkkiä olenkin ollut tilanteessa, jossa työvaihe ei etene lasikuititapetin tai seinien hiomisen tai tasaoituksen tai minkä vaan nippelihomman vuoksi eteenpäin. Turhautuminen on ollut läsnä. Näistä hetkistä on syntynyt konkreettisia suunnitelmia mistä saisi apukäsiä ja on joutunut kilpailuttamaan remontteja ja tekijöitä, mistä sitten on seurannut ankaraa budjetointiharjoittelua. Kun rahaa ei ole kantaa korikaupalla talon remontointiin, niin on pakko tehdä listaus mitä remontteja on elintärkeää tehdä ja mihin vähän rahansa kohdistaa. Olemme asuneet nyt talossa 2,5 kuukautta ja itsetehtävän remontin lisäksi olemme lähinnä tehneet remonttilistaa ja hommanneet kontakteja rakennusammattilaisista. Tällä hetkellä mietinnässä on priorisointi maalämpösaneeruaksen, keittiöremontin, makuuhuoneen päivittämisen ja kosteiden tilojen saneerauksen välillä. Kaikki tärkeitä projekteja, mutta niiden tärkeysjärjestys on vielä kesken.

Asuinpaikkarumban lisäksi työrintamalla tapahtui muutos, kun vaihdoin elokuun alussa työpaikkaa. Vaihdos oli minulle iso ja haikea päätös, mutta sen myötä oma ammatillinen osaamiseni tuli itselleni näkyväksi entistä selkeämmin. Huomasin syksyn myötä, että minulla on todella tärkeää osaamista tarjota omalle työpaikalleni. Mieli alkoi tulvia uusia ideoita, joita työssä voisin käyttää ja tällä hetkellä seuraan ahkerasti millaisia rahoitushakuja te-keskeuksella on auki, josko voisin tällaiseen hakuun tehdä hakemuksen. Tein myös suunnitelman työuralleni 5-10 -vuoden skuupissa. Tällainen aikajänne voi tuntua yrityselämässä pitkältä, mutta julkisella puolella ja omalla alallani pitkä käytännön työkokemus tuo paitsi osaamista myös uskottavuutta asiantuntija-tehtävissä toimimiseen. Yhtä merkkipaalua sentään lähdin tavoittelemaan, kun hain lisäkoulutukseen tammikuussa. Saan tiedon valinnasta tämän kuun lopussa, joten vielä hetken saa jännittää kuinka käy. Pidetään peukut pystyssä!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *