Feta-pekonipiirakka

Suolaiset piirakat ovat ihana tarjottava ympäri vuoden. Erityisen hyviä ne ovat mielestäni kesällä ruokaisan salaatin kanssa. Piirakkaan voi laittaa täytteeksi melkein mitä vain, mutta huomaan tekeväni yhä uudelleen piirakan fetasta, pekonista ja parsakaalista. Välillä täytteenä on lisäksi kesäkurpitsaa, välillä kevätsipulia tai mitä nyt kaupasta sattuu mukaan tarttumaan. Pohjana käytän yleensä aina Sunnuntai-valmistaikinaa, sillä kun valmis, kaupasta saatava tuote on näin hyvä, on minusta ihan sallittua vähän oikaista. 🙂 Työläältä kuulostava piirakka on lopulta todella helppo ja nopea valmistaa, kun kaupan juustohyllystäkin valitsee valmiiksi kuutioidut ja raastetut tuotteet.

IMG_8984.JPG

Tarvitset:

1 paketti Sunnuntai Piirakkataikinaa

1 paketti Amerikan pekonia
1 parsakaali
200 g fetajuustoa kuutioituna (esim. valmiiksi kuutioitu Arla Apetina Laktoositon)
1 kesäkurpitsa tai nippu kevätsipulia

2 kananmunaa
200 g tuorejuustoa (esim. Valio Viola Yrtti Laktoositon)
1-2 dl maitoa tai vettä

Pippuria oman maun mukaan

150 g juustoraastetta (esim. valmis Valio Pizzajuusto -raaste)
Tuoreita yrttejä koristeluun

Ota piirakkataikina sulamaan muutamaa tuntia ennen leipomista. Jos (ja kun) unohdat ottaa taikinan sulamaan, ei hätää: avaamatonta taikinapakettia voi huljutella kuumassa vedessä tai juoksevan, kuuman veden alla, jolloin se sulaa nopeasti. Taputtele sula taikina voideltuun piirakkavuokaan ja myös sen reunoille, ja esipaista pohjaa 200 asteessa kymmenisen minuuttia.

Saksi pekoniviipaleet pieniksi (yksi viipale ehkä noin 4-5 osaan) ja paista ne pannulla kypsiksi. Kaada rapeat pekonipalat muutaman talouspaperin päälle, jolloin ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Huuhdo kasvikset ja pilko ne pieniksi paloiksi. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle pekonit, pilkotut vihannekset ja fetakuutiot.

IMG_8894.JPG

Vatkaa pienessä kulhossa sekaisin kananmunat ja tuorejuusto, ja notkista seosta vedellä ja/tai maidolla. Mausta oman maun mukaan pippurilla ja halutessasi muilla mausteilla. Kaada muna-tuorejuustoseos piirakan päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes piirakka on saanut vähän väriä pintaansa. Koristele vähän jäähtynyt piirakka tuoreilla yrteillä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *