Kesän ihana Mansikka-britakakku

Kesällä on ihana herkutella päivittäin tuoreilla mansikoilla, mutta vähintään kerran kesässä on leivottava myös mansikkakakku – todellinen kesäklassikko! Oma suosikkini on Mansikka-Brita, jossa yhdistyy monta yksinkertaista makua: pehmeä kakkupohja, rapea marenki, makeat mansikat ja samettinen kermavaahto, joka on saanut potkua maustamattomasta maitorahkasta. Ja mikä parasta, kakku on paitsi todella helppo tehdä, myös todella vaikea saada epäonnistumaan.

Brita2.jpg

Tarvitset:

125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:

2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
kourallinen mantelilastuja

Täyte:

2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 purkki maitorahkaa
Sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
Vajaa litra mansikoita
 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, ja vatkaa joukkoon myös keltuaiset. Sekoita joukkon kuivat aineet ja maito. Levitä taikina uunipellille haluamasi kokoiseksi kakuksi (taikina leviää vähän uunissa, mutta ei paljoa – muista, että valmis kakku leikataan puoliksi). Paita pohjaa 180-asteisessa uunissa 7-8 minuuttia.

Valmista seuraavaksi marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on napakkaa. Vaahdon täytyy pysyä kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin. Levitä marenki esipaistetun kakkupohjan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Jatka paistamista 180 asteessa noin 15 minuutin ajan, kunnes marenki on saanut kauniisti väriä.

Valmista täyte vatkaamalla vispi- tai kuohukerma vaahdoksi. Lisää rahka ja mausta oman maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Levitä pohjan päälle rahka-kermaseos ja sen päälle viipaloidut mansikat. Aseta toinen pohjalevy mansikoiden päälle. Jos unohdit laittaa mantelilastut marengin päälle ennen uunissa paistamista, niin kuin minulle usein käy, mantelilastut voi ripotella kakun päälle myös tässä vaiheessa – ne ovat hyviä ilman paahtamistakin. 🙂 Kakku näyttää myös aika kauniilta ilman päälilevyä, kuin mansikoilta kermavaahtopilvellä!

Brita1.jpg

 

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *