Bataatti-fetapaistikkeet

Eilen oli aika kokeilla jälleen itselleni täysin uutta reseptiä ja koska lopputuloksesta tuli suhteellisen syötävää, päätin jakaa ohjeen myös tänne. 

DSCN1313m.JPG

Heti alkuun varmista, että kaapeistasi löytyy nämä ainesosat:                                                                                                                                                                                                              

aineet.jpg

                                                                                                                                                            

Kuori bataatti ja raasta sen jälkeen karkeaksi raasteeksi. Siirrä raaste kulhoon. Sulata sen jälkeen voi ja anna sen hieman jäähtyä. Sillä aikaa voit hienontaa mintun, murentaa fetan ja vatkata kananmunan kevyesti. Lisää minttu, kananmuna, jauho, feta, suola, pippuri ja voi bataattiraasteen sekaan. 

Sen jälkeen voit aloittaa paistamisen. Itsellä tämä paistamisvaihe hieman epäonnistui, koska en saanut paistikkeita pysymään mitenkään kasassa pannulla, joten päätin jättää kyseisen vaiheen väliin. Ideana on kuitenkin laittaa paistinpannulle muutama keko (yhteen reilu ruokalusikallinen taikinaa) ja paistaa molemmilta puolilta kullanruskeaksi. Tämän jälkeen tuotokset laitetaan leivinpaperille ja annetaan olla 15 minuuttia 160-asteisessa uunissa. Itse pidin niitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, koska paistinpannuvaihe tosiaan vähän epäonnistui. Alkuperäisessä ohjeessa paistikkeiden päälle laitetaan ruokalusikallinen smetanaa, mutta itse korvasin sen raejuustolla. Muutama persiljanlehti vielä joukkoon, niin työ on tehty! Valitettavasti itsellä nuo jäi aika vaaleiksi, mutta ehkä joskus saan ne pysymään pannulla ehjänä, jolloin väri olisi todennäköisesti tummempi. 

DSCN1309m.JPG

Ohje on peräisin kirjasta Helppoa ja hyvää – Kasvisruoat. 

Koti Ruoka ja juoma