Kohti terveellisempää elämää – projekti

Tosiaan meillä on V:n kanssa haaveena saada perheenlisäystä ensi vuoden alussa, ja jotta mahdollisen raskauden alkaessa olisin hyvässä kunnossa, ajattelin että olisi hyvä pudottaa vähän painoa. 

Olen lievästi ylipainoinen ja se mitä nyt peilistä katson, niin en ole itse tyytyväinen siihen ja sehän toki vaikuttaa moneen asiaan. 

 

No missä mennään tällä hetkellä? 

 

Meiltä löytyy kotoa Omron kehonkoostumus-vaaka josta saa katsottua lihasmassan, rasvan ja viskeraaliarvot. 

Tänään maanantaina vaaka näytti seuraavaa:

Paino 85,4kg

Lihasmassa % 23,1

Rasva % 46,2

Viskeraali 7

Aika järkyttäviä lukemia siis..

Mitä tavoitteena? 

Tavoitteena olisi saada painoa alas 7-8kg, lihasmassaa vähän lisää ja rasvaa taas pois. 

Tämä siis tarkoittaa muutoksia niin ruokailuun kuin liikuntaankin. Liikuntaa tulen lisäämään lenkkeilyn, hiihdon (V osti joululahjaksi sukset) uinnin/vesijuoksun ja kahvakuula/oman kehon paino treenin avulla. 

Täytyy myös myöntää että olen aikamoisessa sokeri koukusta josta olisi nyt tarkoitus päästä samalla eroont, joten änään myös herkkulakon, ei karkkia, pullaa, jäätelö, roskaruokaa tai mitään muutakaan vastaavaa. 

 

Ennen häitä tein pientä elämäntapa muutosta, en päässyt silloin ihan siihen tavoitteeseen mihin olisin halunnut, mutta kuitenkin olin paremmassa kunnossa kuin nyt. Kuitenkin tässäkin kyse enempi elämäntapa muutoksesta kuin laihdutuksesta, haluan voida hyvin ja olla tyytyväinen siihen mitä peilistä näkyy, ja toki myös helpottaa mahdollista raskaaksi tulemista ja kaikkea siihen liittyvää. 

Tässä olisi nyt seuraava kahden viikon suunnitelma; syö säännöllisesti, liikuntaa ajon harrataa eri tavoin 4 kertaa viikossa (maanantaisin, tiistaisin, torstaisin/perjantaisin, lauantaisin/sunnuntaisin) Viikkoon jää siis 3 lepopäivää. 

Tulen varmasti jatkossa kertomaan miten tämäkin edistyy ja toivottavasti laittamaan mahdollisia muutos kuvia. 

 

Xx

-S 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *