Ongelmaiho ja hormonit

Ongelmaiho ja hormonit? 

Miksi kirjoitan tästä. No asia on yksinkertainen, itselläni on ongelmaiho, herkkä, atoppiinen, helposti itseensä ottava. Iho jolle on vaikea löytää sopivat tuotteet, niin meikeistä perus rasvoihin ja pesutuotteisiin.

 

No itselläni kaikki sai alkunsa jo ihan teini-iässä. Atoopikko jolla kasvojen alueen akne, ei mikään helppo yhdistelmä. Onneksi teini-iän akne helpotti rasvalla ja antibioottikuurilla. Kasvojen iho rauhoittui teini-iässä sitten loppujen lopuksi ehkäisyn aloittamisen myötä, mutta Ihoni ei ole koskaan ollut täydellinen eikä varmasti tule myöskään koskaan olemaan täydellinen, joten pienestä en enään hätkähdän. 

No heinäkuisten häidemme jälkeen päätin lopettaa e-pillerit joita söin (Cypretyl). Tässä oli yhdestelmänä sekä raskauden ehkäisyyn tarvittava hormoni että akne ihon hoitoon lääke, joten oli todella toimiva ja hyvä mulle. Mulla kokeiltu laastaria, rengasta, paria muuta ehkäisypilleriä, mutta oikein mitään ei ole mulle sopinut, kuin tuo Cypretyl.

 

No kuitenkin sen lopetettua mullahan meni hormonitoiminta aivan sekaisin. Ensimmäinen kierto kesti melkein 60 päivää (muistaakseni 56 päivää) ja sekin saatiin käyntiin viimein akupunktion avulla (käyn Jyväskylän hierojakoululla ihanan Riikan hoiteissa). No seuraava kierto olikin muistaakseni 40 päivää, sitten 28 ja nyt 41, joten aika epäsäännöllinen vieläkin, mutta pikku hiljaa alkaa tasaantumaan, toivottavasti. 

Kuitenkin tuo ehkäisyn lopettamisen hormooniepätasapaino aihetta mulle myös sen että iho meni aluksi todella todella huonoon kuntoon. Näppyjä puski naamaan, dekolteelle, selkään. Osa ihan finnejä, osa hormoninäppyjä, osa mustapäitä. Teini-iän aknen aikana selkään ei koskaan tullut näppyjä, joten aikamoinen ylläri oli se että sinnekin alkanut niitä tulemaan. 

 

Kävin muutama viikko sitten meidän oman terveyskeskus lääkärin luona näyttämässä ihoa ja kertomassa vähän taustoja ja sainkin hyvää apua ja neuvoja. Lääkäri suositteli mulle raskautta, oli sitä mieltä että rakskauden aikana mulla ei 95% varmuudella tule oleman iho ongelmia vaan jopa iho paremmassa kunnossa kun ikinä, sitä odotellessa..

Tälllä viikolla iho on ihan hyvässä kunnossa, johtuen ehkä siitä että aloitin viime viikolla katsomaan tarkemmin mitä syön ja vähentämään herkkuja (sokeria). Olen huomannut viime viikon aikana sen, että liika sokeri (toki ainahan siitä on paasattu) ei ole hyväksi iholle, ja no ihan yleiselläkin hyvinvoinnille.. 

Ehkäisyn lopettamisen jälkeen myös paino noussut (toki olisi varmasti noussut muutenkin, mutta veikkaan että myös e-pillerien lopetus vaikuttanut tähän), mutta sen kanssa tehdäänkin nyt töitä, saa nähdä kuinka tulee käymään, puntari näytti tänään 84,1kg, joten viime viikosta tultu vähän alaspäin. 

 

Ostin itselleni myös Ritakin tehodietti vol 2 joka alkaa ensi viikon maanantaina 28.1, ja siitä ja sen edistymisestä tulen varmasti myös kirjoittelemaan.

 

-S

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *