Arkiruoka: keitto
Sitä vaan, että kun aina on se sama tuska siitä, että mitä ruokaa tehtäisiin, niin minua helpottaa, kun muistan, että voi tehdä keittoa.
Harvemmin sen silti muistaa. Mutta tähän aikaan vuodesta ei ole paha rasti pitää jääkaapissa muutamaa perunaa, paria porkkanaa ja yhtä palsternakkaa. Nyt ei tullut niiden lisäksi mukaan kuin ruusukaalia, mutta sipuli ja herneet on aina jees. Ja sitten, kun asianmukaisesti kuoritut ja pilkotut juurekset on kiehuneet aikansa, sekaan voi heittää melkein mitä vaan (tarvittaessa syötäväksi kypsennettyä) proteiinia ja sopivan määrän maustetta. Vajaassa tunnissa tulee valmista ja lämmitys yleensä vaan parantaa makua entisestään.
Ja kylkeen hyvää leipää. En hyödy tästä mainoksesta, mutta sanonpa vaan, että tykkään kovasti kaikista Pågenin juureen leivotuista leivistä (ei ole säilöntäaineitakaan), ja uusi unikonsiemenpaahtoleipä paahdettuna siinä keiton kanssa on ihan törkeän hyvää.
Tehkää keittoa.