Aprilväder och kapselgarderob

No nyt on jotenkin eksoottista. Kaikki muut täällä tuntuvat ymmärtävän, että huhtikuussa sää on välttämättä epävakaa ja voi sisältää mitä tahansa helteistä lumisateisiin: aprilväder, ni vet. Itse en ole tiennyt, että se on käsite. Kaikkea sitä oppii, tämmöistäkin. Kun ottaa huomioon, että Tukholman sää on maantieteellisistä syistä hyvin samanlainen kuin suomalaisen länsirannikon, ja sama pätee suuremmassa mittakaavassa näihin naapurimaihin kokonaisuudessaan, on varmaan pakko ottaa tämä aprillisää käyttöön itsekin.

Olin itse hölmöyttäni siinä uskossa, että täällä olisi vähän lämpimämpää. Mukana on niukkalinjainen nahkatakki, sadetakki ja pitkähkö neuletakki. Pitkähkö neuletakki ei toimi niukkalinjaisen nahkatakin alla, vaikka sadetakin alla se olisikin tosi hyvä. Sateeseen kyllä varauduin. On sateenvarjokin mukana. Onneksi löytyy sentään pitkä, tiiviisti kudottu kaulahuivi, josta saa kääräistyä aika mainion lämmikkeen ja tuulensuojan. Jos en olisi isossa kaupungissa, jossa on ihmisiä maailman useimmilta kanteilta, kehtaisin tositarpeessa jopa ehkä kääräistä sen kunnolla pään ympärille, jolloin en varmasti palelisi, mutta täällä en kyllä voi.Valkoiseen valtaväestöön kuuluva henkilö kokee tässä kummallista kulttuurista tunnetta, jota en osaa nimetä.

Olisin myös voinut miettiä tarkemmin jalkineasiaa, mutta voi olla, että loppukuuta kohti paljastuu, että varustauduin juuri oikein. Vanhat kunnon lempi-Gazellet ovat toki mitä parhaimmat kaupunkikengät. Varsinkin metron rappusissa ja käytävissä, joissa liikutaan ripeästi, olen hyvin tyytyväinen lenkkarit jalassa. Otin kuitenkin mukaan myös pikkuballerinat ja yhdet korkkarit, joilla ei toistaiseksi ole mitään käyttöä, koska en halua käyttää niitä, koska en halua enkä voi laittaa niiden sisään paksuja sukkia. – Sen kerran, kun ajattelen, etten pakkaa pelkästään käytännöllisesti!

Muuten on vaateasiat ihan hyvällä mallilla. On siniset ja mustat farkut ja toiset mustat housut ja sitten vielä lökärit kotioloihin. Kesäkelejä varten on mukana myös hame! Ja tunika, jota voi pitää sekä farkkujen että sukkahousujen kanssa. Sitten on lähinnä mustia lyhyt- ja pitkähihaisia yläosia. Ja onneksi yksi neulepaita, joka on pitänyt ihmisen lämpimänä tämän viikon aamu- ja päiväpakkasissa.

Pohjoisen kevät
hyvinvointi paivan-tyyli matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *