Bon Appétit!
Lämpöiset keitot ovat lempiruokaani sään kylmetessä. Löysin Uusia Tuulia -blogista kookosmaidolla höystetyn bataattiporkkanakeiton reseptin, joka osoittautui taivaallisen herkulliseksi (joskin muuntelin reseptiä lisäämällä siihen kaksinkertaisen määrän porkkanoita). Vaikka laitoin keittoon ronskilla kädellä chiliä, kookosmaito pehmensi tulisuutta juuri sopivasti. Suosittelen reseptiä lämpimästi kaikille -vaikka luultavasti parvekkeella ei pysty enää lounastaan nauttimaan kuten vielä muutama päivä sitten.
Resepti löytyy täältä: http://uusiatuulia.fi/lempean-tulinen-bataatti-inkivaarikeitto/
Keiton kyytipojaksi sointuu mainiosti esimerkiksi salaatti ja itsetehty guacamole. Olen haltioitunut ystäväni yksinkertaisesta guacamolereseptistä, jossa ainekset sekoitetaan ja ”murskataan” haarukalla mössöksi. Toimii täydellisesti esimerkiksi ruisleivän päällä. Ystäväni mukaan guacamoleen voi murskata avokadon seuraksi myös kikherneitä.
Guacamole
3 avokadoa
tomaatti
sitruunan mehua
punasipulia
valkosipulia (muutama kynsi tai enemmän, oman maun mukaan)
chiliä
suolaa
mustapippuria