Sohvapiknik
Lämmin tuulenvire, värikäs viltti ja purnukoittain ja pusseittain herkkunaposteltavaa… mikään ei kuvaa kesätunnelmaa paremmin kuin kunnon piknik! Harmi vaan, että tästä tammikuisesta tihkusateesta on vielä aika pitkä matka piknik-keleihin. Onneksi aina voi keräillä marketin laarista freeseimmän oloiset pikku perunat ja pyöräyttää piknikpurtavat kotisohvan ratoksi!
Tästä helposta ja nopeasta perunasalaatista on ehtinyt meillä muodostua jo hienoinen klassikko. Salaatti kannattaa tehdä aina vastakeitetyistä perunoista, sillä edellisen päivän jääkaappiperunat eivät enää samalla tavalla ota makua itseensä.
Feta-perunasalaatti
(4 annosta)
n. 700 g kiinteitä perunoita
1 purkki kermaviiliä
1 rkl sinappia
2 tl sitruunamehua
suolaa, pippuria ja ripaus sokeria
1 iso tai 2 pientä hapanta omenaa
1 iso salottisipuli
4 rkl aurikokuivattua tomaattia pieninä paloina
1 paketti (200 g) Arla Apetina -salaattijuustoa tai vastaavaa
Kuori perunat ja pilko sopiviksi paloiksi. Keitä kypsiksi.
Perunoiden kiehuessa sekoita kulhossa kermaviili, sinappi, sitruunamehu ja mausteet. Kuori ja pilko omenat ja sekoita heti kermaviiliin tummumisen välttämiseksi. Pilko sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää seokseen. Murenna salaattijuusto sekaan.
Sekoita kypsät perunat kuumina muuhun salaattiin, jotta ne ehtivät maustua. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.