Torstain tipsi: Pekoniin käärityt taatelit

Taatelit_1.jpg

Tämänkertainen tipsi on yksi suosikeistani pikkusuolaiseksi tarjottavaksi. Terveellisyys on tästä kaukana, mutta eihän tätä kuulukaan syödä kuin juhlahetkinä. Alkuperäisessä ohjeessa (joka löytyy Maittavat Tapakset -kirjasta) tämä herkku vielä paneroitiin ja uppopaistettiin öljyssä, minä muokkasin reseptiä aavistuksen terveellisempään suuntaan ja paistan uunissa ilman kuorruttelua…

Kyseessä on siis pekoniin käärityt tuoreet taatelit, joiden sisään sujautetaan vielä palanen mausteista makkaraa. Niin herkkua! 

 

Taatelit_2.jpg

Taatelit_3.jpg

Pieneen uunivuualliseen täytetttyjä taateleita (16 kpl)

Tarvitset:

  • 1 pkt amerikan pekonia à 170g (viipaleina, noin 8 siivua)
  • 16 kpl tuoreita taateleita (paketissa on reilusti enemmän, mutta taatelit säilyvät jääkaapissa hyvin, joten voit tehdä tätä toistekin…)
  • 1 pötkö Ridderheims Hot Amigo olutmakkaraa

 

Kuori olutmakkarasta pois ohut pintakuori ja leikkaa makkara 16 tasamittaiseen palaan. (Voit käyttää myös alkuperäisen ohjeen suosittelemaa chorizoa, kunhan se on kypsää. Raakamakkara ei tässä toimi. Vaihtoehtoisesti voit myös korvata makkarat vaikka kuutioidulla manchegojuustolla.) Tee taatelin kylkeen viilto, poista sisällä ollut kivi ja sujauta tilalle makkaran pala. Puolita pekoniviipaleet poikkisuunnassa, jotta saat aikaan 16 palaa. Kääri täytetty taateli pekonin palaan ja aseta se vuokaan saumapuoli reunaa vasten. Voit myös sujauttaa pekoniin käärityt taatelit vartaaseen jos haluat. Lämmitä uuni +200° asteiseksi ja paista taateleita ensin keskitasolla kymmenisen minuuttia. Jos uunistasi lyötyy grillivastus, niin paista taateleita vielä viitisen minuuttia sen alla, jos ei niin jatka paistoa keskitasolla noin 5-8 min. kunnes pekoni paistuu ruskeaksi ja rapeaksi. Tarjoile lämpimänä muiden pikkusuolaisten naposteltavien kanssa tapas-tyyliin.

 

Taatelit_4.jpg

Yläkuvan taatelisetti on vielä raaka, matkalla uuniin. Alla kuvassa puolestaan kypsinä ja osana kokoamaani pientä tapas-settiä johon kuului myös tzatzikia, itseleivottua kauraleseleipää, valkosipulissa kuullotettua kesäkurpitsaa sekä kirsikkatomaatteja.

 

Taatelit_5.jpg

 

Oletteko jo kokeilleet pekonin ja taatelin suolaisen makeaa makuyhdistelmää? 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.