Aivan pihalla
Kuukausi sitten palattuamme melkein kolmen viikon lomilta tuntui aluksi hassulta tehdä jälleen itse ruokaa. Ilmeisesti ulkona ravintoloissa ruokaluunkin voi tottua. Näin neljä viikkoa kotiinpaluun jälkeen on keittiömme ollut aika vähällä käytöllä. Olemme edelleen ”ulkoruokinnassa” tosin ravintoloissa käynnin sijaan oma grilli on käynyt kuumana lähes joka ilta.
Syksyllä kun omakotitaloon muutettiin ei tarjettu kovin montaa kertaa grillata ulkona. Nyt ollaan otettu kaikki ilo irti siitä, että meillä on oma piha, grilli ja pieni kasvimaa. Suuria asioita viimeiset viisi vuotta keskustassa asuneille. Varsinkin kun viimeiset kolme ja puoli vuotta oltiin vielä ilman parveketta.
Ihan paras löytö jostain Kodin Ykkösen ale-päiviltä: astia hyttyssavulle. Tämä astia ja varsinkin se hyttyssavu ovat lähes yhtä tärkeitä takapihalla kokatessa kuin se grilli… Punainen väri siitä hyvä että ei tule tallanneeksi astiaa kun sen erottaa hyvin terassin lattialta.
Kesällä kattauksella ei näemmä ole niin väliä kun servetteinä käy ihan talouspaperikin…
Paprikan ja tomaatin taimet idätin ihan itse. Saa nähdä tuleeko niistä satoa vai katoa.
Amppelimansikasta olen jo pari marjaa saanut syödäkseni.
Grillin lisäksi savustuspönttökin on käynyt kuumana viime viikkoina.
Terassikausi avattiin skumpalla.
Viime viikonloppuna testattiin pizzakivellä ja grillillä pizzan valmistamista. Hyvä ja todella rapsakka margherita pizza onnistuttiin saamaan aikaiseksi. Ensi kerralla ehkä kaulitaan pohja vielä ohuemmaksi niin ollaan lähellä täydellisyyttä.
Satoi tai paistoi viikonloppuna (joka alkaa meillä än-yy-tee NYT) niin me ollaan todennäköidesti pihalla.
Millaisella menestyksellä teillä on grillikausi lähtenyt käyntiin?