Blogihaaste: 10 reissukuvaa + tarina kuvan takaa

 

Heipä hei!

Pieni tauko blogista, venähti reilun vuoden mittaiseksi… Monesti on pitänyt tulla tänne huhuilemaan kuulumisia, mutta kun tauko vaan venyi venymistään en enää oikein tiennyt mistä aloittaa. Palataan muihin kuulumisiin jokin toinen kerta ja muistellaan nyt blogihaasteen merkeissä menneitä reissuja.

En yleensä pidä kiertokirjeistä, arkikuvahaasteista tai valmiiksi annetuista tehtävistä. Niihin vastaaminen ei ole tuntunut kovinkaan omalta, mutta kun törmäsin tähän reissukuvahaasteeseen Veeran ja Saran blogeissa niin tiesin, että tällä kertaa minunkin pitää lähteä tähän mukaan ja samalla tämän tekstin tuottamiseen tuntui olevan huomattavasti matalempi kynnys kuin muihin juttuihin. Uppouduin kyllä aika pitkäksikin aikaa kaivelemaan kuva-arkistoja ja samalla muistelemaan menneitä reissuja näitä haasteen kymmentä kuvaa etsiessäni.

Tässä siis maanataista matkamuistelua oikein urakalla, eli vastaukseni haasteeseen:

 

1. Kuva lentokoneen siivestä

1_Reissukuvapostaus_1.jpg

En yleensä kuvaa lentokoneessa. Muistelin, että joltain Bremenin reissulta minulla olisi kuva Ryanairin siivestä… mutta tämä kuva Finnairin siivestä löytyi kuitenkin ensin. Tässä ollaan vuodessa 2012 ja laskeutuminen Singaporen Changin kansainväliselle lentokentälle on juuri alkanut.

 

 

2. Paras vahingossa onnistunut otos

2_Reissukuvapostaus_2.jpg

Välillä reissussa tule räiskittyä kuvia hätäisesti jos jokin tilanne vain tulee eteen. Viime kesänä (2016) heinäkuussa poikkesimme mieheni kanssa Biarritzista päiväksi Espanjan puolelle Bilbaoon. Guggenheimin museon takana joen yläpuolelle kaartavalle kävelysillalle suihkutetaan aina silloin tällöin vesihöyryä ja sitä tässä tuli kiire kuvata… En edes huomannut melojia, kun olin keskittynyt höyryn zoomaamiseen, mutta lopputuloshan on ihan hauska. Hetkellisyyttä parhaimmillaan.

 

3. Luontokuva

3_Reissukuvapostaus_3.jpg

En koe itseäni kovinkaan kummoiseksi luontokuvaajaksi. Eräily ei muutenkaan ole minulla ensimmäisenä mielessä kun reissuun lähden, joskin aika monesti olen kyllä löytänyt itseni jos jonkinlaiselta luontopolulta tallamasta, telttailemasta tai muuten vaan metsästä. Tässä ollaan vuodessa 2012 Singaporessa MacRitchien luonnonpuistoalueella reippailemassa ja samalla apinoita bongailemassa. Singaporeen reissaavalle suosittelen jossain luonnonpuistossa poikkeamista jos vain aikaa reissussa riittää. Nuo vehreät viidakkomaiset puistot ovat mielenkiintoista vastapainoa pilvenpiirtäjien ja ostoskeskusten täytteiselle keskusta-alueelle.

 

 

4. Kuva, joka saa hyvälle tuulelle

4_Reissukuvapostaus_4.jpg

Hyvä ruoka saa aina hyvälle mielelle, ja huikeat jälkkärit vielä paremmalle tuulelle! Singaporessa ollaan edelleen, mutta vuodessa 2016. Olin ennen reissua instagramissa törmännyt tämän kahvilan huikeisiin jälkkärikuviin. Non Entrée Desserts (204 Rangoon Rd, Hong Building, Singapore 218451) pääsi reissun where-to-go listalle välittömästi ja suosittelen sitä lämpimästi. Kahvila on hieman sivussa ydinkeskustasta, joten sinne kannattaa suunnata taksilla ja tarkistaa ennen lähtöä facebook-sivulta aukioloajat. Hinnat ovat hieman korkeammat kuin peruskahvilassa ja kannattaa huomioida listahinnan päälle tulevat + ja ++ verot, mutta annokset ovat kuin taideteoksia ja maistuvat taivaallisilta. Chocolate avalanche ja rubber ducky ovat annoksia joita ei kyllä ihan heti mistään muualta löydä.

 

5. Kuva matkaseurasta

5_Reissukuvapostaus_5.jpg

Häärin reissuilla ja muutenkin itse usein kameran takana ja tulen näin kuvanneeksi matkaseuraani. Tästä syystä aika monelta matkalta minusta ei sitten olekaan kuin pari hassua kuvaa… Vaikka siis matkaseurastani niitä kuvia olisi enenmmän kuin tarpeeksi, niin en silti ilman lupaa seurastani kuvia julkaise, mutta tähän luvan sain saatesanoilla: Toi on ihan yliluonnollinen kuva, ihan kuin mut olis jotenkin vaan lätkästy siihen päälle.  😉 Tarkennuksen kohdennus, syväterävyysalue ja liike sen selittävät – kuvaa ei siis ole käsitelty.

Tässä ollaan Bremenissä 2016 toukokuussa muutaman mutkan ja maiseman kautta matkalla kohti teatterin vieressä sijaitsevaa Casa -ravintolaa. Seuranani oli työkaverini ja tämä Bremenin matka oli meille jo toinen yhteinen shoppailu + rentoutumisreissu. Nämä matkat ovat olleet lyhyitä, mutta sitäkin tehokkaampia ja kaikin tavoin täydellisiä.

 

 

6. Postikorttikuva

6_Reissukuvapostaus_6.jpg

Autolla Norjaan ja takaisin vuonna 2015 kesällä tehdyn reissun melkein kaikki kuvat olivat tätä postikorttiluokkaa. Maisemat olivat vaan niin upeat joka puolella. Tässä ollaan jo matkan loppusuoralla Lofooteilla. Tuonne tarvitsee kyllä päästä vielä uudestaan.

 

 

7. Kuva yläilmoista

7_Reissukuvapostaus_7.jpg

Korkeanpaikankammoisena ja siitä eräilystä vähät välittävänä löysin itseni sitten keväällä 2016 Borneolta Kinabalu vuorelta kiipeämästä 4095m korkeuteen… Lähtö huipulle tehtiin aamuyöllä säkkipimeässä. Otsalamppu oli ihan oleellinen varuste tuolloin. Tässä aamu on jo valjennut ja matka alaspäin vuorelta alkanut. Lämpöasteetkin nousivat nopeasti ja aamuyöllä puetut villapipo sekä pitkäkalsarit oli syytä riisua. Maisema oli karu ja kaunis, matka alas yksi pisimmistä koskaan. Koko kroppaa ja varsinkin reisiä sekä pohkeita kolotti aivan älyttömästi seuraavan kolmen päivän ajan. Uskomaton kokemus.

 

 

8. Fiilistelykuva palmun alla

8_Reissukuvapostaus_8.jpg

Indonesiassa Bintan saarella 2014 palmuja riitti. Majoituttiin ”puumajaan” aivan rannan tuntumaan. Kolme yötä kohteessa riitti, tekemistä ei pahemmin auringonoton lisäksi ollut, mutta se jos mikä oli ihan sopiva annos rentoutumiseen. Paluu Singaporeen meinasi tyssätä satamassa, kun miehen passista puutui maahantuloleimasta päiväys… Kuvastaa sinänsä hyvin sitä meininkiä mikä saarella oli, maksoit maahantuloviranomaisille erikseen maahantulomaksun, että he tekevät työnsä ja leimaavat passisi kun saavut… ja miten kävi? No se homma tehtiin vähän sinne päin… Asia saatiin kuitenkin korjattua, mutta seuraavalla kerralla tiedän tarkistaa vielä itsekin, että leimoissa on heti kaikki ne tiedot mitkä pitää.

 

 

9. Hyvää huomenta -kuva

 

9_Reissukuvapostaus_9.jpg

Hyvää huomenta Biarritzista heinäkuultä 2016. Loman ensimmäinen aamiainen, ulkona kattoterassilla aivan rannan tuntumassa. Oli ihan kelpo aloitus lomalle ja aamiainen niin ranskalainen kun olla ja voi.

 

 

10. Lempikaupunkini

 

10_2_Reissukuvapostaus_10_2.jpg

En malttanut tyytyä yhteen lempikaupunkiin vaan valitsin neljä. Kaikissa on omat juttunsa miksi niistä niinkin paljon pidän enkä pysty nostamaan yhtä ylitse muiden. Nizzassa parasta on aurinko, valo, kieli ja meri. Tässä ollaan kesälomalla syyskuussa 2015 ja matkalla lounaalle takana näkyvän maamerkin, eli Negresco hotellin, ravintolaan. La Rotonde oli hieno kokemus, ja lounas vielä kohtuuhintainen. 

 

10_3_Reissukuvapostaus_10_3.jpg

Bremen on tunnettu soittoniekoistaan, mutta nämä ”Citypossut” ovat suosikkipatsaani. Patsaita on tuo kaupunki pullollaan, tai sitten reissussa jotenkin kiinnitän paremmin huomion tuollaiseen seikkaan kuin patsaat. Juhannusviikolla vuonna 2015 ei ollut järin lämmintä, mutta mukavan muutaman päivän reissun tein äitini kanssa kaksistaan. Bremenissä parasta on shoppailu, lähes autottoman keskustan helppokulkuisuus ja lyhyet lennot.

 

10_4_Reissukuvapostaus_10_4.jpg

Heinäkuussa 2016 matkasin toistamiseen Biarritziin ja totaalisesti ihastuin siihen. Ensimmäisen kerran pääsin paikalle 2010, mutta tuolloin painoi jo matkaväsymys päälle, enkä jaksanut enää Barcelonan ja Bilbaon jälkeen keskittyä kaupungin antiin, kelitkin olivat sateiset silloin. Lisäksi tuolloin olin täysin hurmaantunut Bilbaoon… Nyt sydämeni sykkii isosti Biarritzille koska meri, surffarit, ruoka, kieli ja yleisesti rento kotikutoinen fiilis.

 

 

10_Reissukuvapostaus_10.jpg

Viimeisenä muttei vähäisimpänä Singapore, menköön tässä kohtaa koko maa kaupungista, onhan se sen verran pienikokoinen. Singapore on kuin Eurooppa Aasian leveysasteilla. Pidän erityisesti Singaporessa sen siisteydestä, yleisestä turvallisuudesta, aina yhtä lämpimästä kelistä ja mahtavista ruuista. Tässä poseeraus vuoden 2012 reissulta.

 

Ihania matkoja ja muistoja. Tarttukaapas tekin tähän haasteeseen, mielelläni kuulisin mistä parhaat postikorttimaisemat löytyvät ja mitkä ovat teidän lempikaupunkinne.

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *