East Coast Lagoonin food village
Yksi ehdoton ’ravintola’suosikkini Singaporessa on East Coast Lagoon. Tuo ulkoilma food court nimensä mukaisesti sijaitsee saaren itärannikolla. Metroasemaa ei valitettavasti ole niillä main joten paras keino päästä perille on ottaa taxi.
Perille päästyä kannattaa varata pöytä katoksen alta. Vettä kun Singaporessa tuppaa satamaan tuon tuostakin…
Seuraavaksi pitää jättää joku seuruesta tai nenäliinapaketti (niin kuin paikalliset usein tekevät) varaamaa paikkaa kun suuntaat valkkailemaan juomia ja ruokia ympäröivistä kojuista. Muista myös painaa mieleen tuon valitsemasi pöydän numero, jotta kojuista tilaamasi ruoka saapuu valmistuttuaan oikeaan osoitteeseen.
Valinnan vaikeus saattaa kojuilla iskeä… tarjolla kun on jos jonkinmoista juomaa sokeriruokomehusta olueen, niistä toinen toistaan eksoottisemmista ruokakojuista puhumattakaan.
Ai niin, varaa käteistä reippaasti mukaan! Muuten jäät nuolemaan näppejäsi. Ei sillä että hinnat olisivat korkeat tässä food courtissa vaan, että East Coast Lagoonissa usean kojun tapa on laskuttaa annoksista niiden saapuessa asiakkaan pöytään. On myös suotavaa jättää siivoajille 10-20 centin kolikolla maksu hotelli helpotuksen käytöstä.
Meidän pöytäämme saapui illan aikana muun muassa valikoima satay-tikkuja, paistettuja katkarapuja, kai-lania (joka tunnetaan myös gai-lanina tai kiinalaisena parsakaalina) sekä rauskua. Varsinkin nuo satay-tikut aavistuksen tulisella kastikkeella ovat mielestäni aivan parhaat juuri tuolla East Coast Lagoonissa. Monasti olen tikkuja muuallakin syönyt, mutta ne eivät ole olleet läheskään niin hyviä.
Tämä food court on sen verran suosikkipaikkamme, että kävimme siellä viime reissulla jopa kahdesti: matkamme ensimmäisenä iltana sekä myös viimeisenä iltana. (Tämän jutun kuvat ovat ensimmäiseltä illalta)
Löytyykö sieltä muita satay-tikkujen ystäviä tai tuolla Singaporen East Coast Lagoonissa ruokailleita?
Uudet lukijat nyt varmaan ihmettelevät mitä, missä, ja kuinka minä oikein Singaporeen hyppäsin? Reissasimme mieheni kanssa tässä huhti-toukokuun vaihteessa melkein kolmen viikon visiitille Singaporeen tehden sieltä vielä pienen hyppäyksen Balille. Singaporeen tiemme vei jo kolmatta kertaa (aiemmat matkat syyskuussa 2008 ja huhtikuussa 2012). ”Sporessa” ravaamisellemme on ihan hyvä syy, sukulointi mieheni veljen luona nimittäin.