Flunssankarkoittaja

Inkivaarihunaja_1.jpg

 

Sairastuvalta päivää. 

Ehdin juuri viime viikolla töissä päivitellä työkaverin kanssa ettei olla sairasteltu piiitkään aikaan, siinä missä moni on potenut jo useammat flunssat ja muut pipit.

Never say never, sillä jo seuraavana päivänä oloni ei sitten ollutkaan enää niin hyvä… Flunssa otti, tuli, ja sai minut sitten viimein kiinni. Toivottavasti talvilomaa tämän viikon pitävä työkaveri saa pitää lomansa terveenä.

 

Inkivaarihunaja_2.jpg

 

Lehdet ja netti ovat olleet viime viikot pullollaan vinkkejä, joilla torjua kokonaan tai ainakin yrittää lyhentää flunssan kestoa. Joku vannoo viinaan kastetuiden villasukkien olevan paras parannuskeino, toinen uskoo valkosipulin voimaan ja kolmas särkylääkkeisiin.

Totuus ja se, mikä kenellekin taudin luonteesta riippuen oikeasti toimii, menee varmaan jossain kaiken välimaastossa. 

Minulla kun nokka vuotaa luotan pehmoisiin nenäliinoihin, Bepanthen voiteeseen, Otrivinin nenäsumutteeseen, Carmolis ”munkkitippojen” höyryhengittämiseen ja lämpöiseen juotavaan.

 

Inkivaarihunaja_3.jpg

 

Löysin hiljattain tämän Hunajainen Sam Oy:n hunajan, joka on inkiväärillä maustettu, tai oikeastaan kyse hunajan ja inkiväärin yhdistelmästä. Pakkaustekstien mukaan tuote sopii melkein kaikkeen: urheilujuoman tai terveysjuoman maustamiseen, sellaisenaan juustojen kanssa, leivonnassa makeuttamassa ja makua tuomassa, samoin myös ruuanlaitossa wokeissa tai padoissa tai sitten vaikka jogurtin kanssa nautittuna.

Mietitytti, että maistuukohan hunajassa oikeasti inkivääri, vai onko se vain nimessä mukana? Sitten se flunssa iski, kuulin parilta tuttavalta kehut tuotteesta ja päätin että on aika itsekin kokeilla.

No, nyt tiedän, että kyllä se inkivääri sieltä maistuu ja aikas voimakkaastikin! Jopa niin voimakkaasti, että totesin ettei tätä kannata käyttää teen kanssa, vain ihan pelkästään. Eli ronski ruokalusikallinen inkiväärihunajaa kupin pohjalle ja kiehautettua vettä päälle. Kuten alimmasta kuvasta ehkä silmiä siristämällä voi huomata, juomassa on reilusti inkiväärin hippusia. 

Nähtäväksi jää lähteekö lenssuni pian pois tätä juomaa nauttimalla, mutta ihan kivaa vaihtelua kuumalle mehulle on tästä tullut. Tottakai lepo ja lämmin vaatetus ovat mukana flunssankarkoituskarkeloissa. Toivottavasti nämä bileet loppuvat yhtä nopeasti kuin alkoivatkin.

 

Mikä on teidän vinkkinne vilustumisen varalle?

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *