Kesäkeittiöstä päivää!
Sitä luulisi että juhannuksen kolmen päivän grillailun jälkeen ei enää hetkeen tekisi mieli mitään ruokaa…
Näin luulin minäkin, mutta kameran muistikortilta paljastui aivan toinen totuus syömisistäni juhannusta seuranneelta viikolta. APUA!
Sadepäivänä raakamakkaroita ei sitten grillattukaan vaan ne pistettiin pannulla uuteen uskoon ja lopputuloksena oli maukas makkarakastike.
Jotain makeaa.
Jossain välissä viikkoa testasin ”kohuttua” kahden aineksen banaanilettuohjetta. Tiedättehän kuinka vaikeaa on saada niistä ensimmäisistä lätyistä onnistuneita? Pieleen ne menivät minullakin. Usko loppui ja lisäsin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja lettutaikinaan ja johan alkoi sujua.
Paistettua bataattia fetalla ja korianterisalsalla. Alkuperäisen reseptin mukaan bataatti olisi kuulunut kypsentää grillissä. Minun tuurillani jälleen satoi ja lykkäsin bataatit uuniin. Hyvää tuli näinkin.
Perjantaina sitten vihdoin paistoi ja päästiin jälleen grillin ääreen. Pihviperjantaita ei voita kun pizzaperjantai…
Itsetehty timjamivoi maistui uusien perunoiden kanssa ja sopi myös ulkofilepihvillekin.
Viikon kruunasi raparperipiirakka jota hieman pilkottaa tuolta mansikoiden ja jäätelön alta, kröhm.
Ja jos tässä ei vielä ollut tarpeeksi aineksia ”terveelliseen ruokaympyrään” niin kun oikein muistelen tulee mieleen, että poikettiinhan sitä viikolla vielä Napolissa pizzalla ja lauantaina Inezissä…
Onneksi tämä viikko starttasi raikkaalla gazpacholla. Pienelle kevennykselle taitaa olla tarvetta näiden mässyjen jälkeen…
Mitä teidän kesäkeittiössä on viimeksi kokattu?