Kukkaruukusta päivää

Avocado_1.jpg

Kasvitieteilijät, viherpeukalot tai muuten vaan kaikkitietävät, tunnetteko tämän kasvin?

 

Avocado_2.jpg

Asiaa kukkaruukusta, kerta se on ensimmäinenkin. Ihan itse olen nimittäin tämän kasvin kasvattanut. Keväällä laitoin siemenen puoliksi upoksiin vesilasiin kolmen hammastikun varaan. Toisella yrittämällä siemen lähti itämään. Ensimmäinen yritys kaatui alkeelliseen virheeseen, siemen oli vesilasissa väärinpäin – ”nuppupää” pinnalla, kun sen olisi pitänyt olla upoksissa. 

Parissa viikossa tämä toinen siemen halkesi hieman siitä nupustaan ja alkoi sitten hiljalleen puskea itua ulos veteen. Tästä vaiheesta ei ole valokuvia, sillä se ei ollut mitään kaunista katsottavaa. Vesi ja myös lasi piti vaihtaa tasaisin väliaijoin, sillä vesi sameni nopeasti. Versoavat idut ison siemenen varressa rupesivat muistuttamaan hirviötä Alien elokuvasta… Oli aika siirtää kasvin alkio multaan. Nyt kolme kuukautta on vierähtänyt mullissa ja hento varsi kannattelee isoja lehtiä.

 

Avocado_3.jpg

Tästä kaikki siis alkoi, avocadosta.

Avocado_4.jpg

Nyt kaipaisin vinkkejä ja kertomuksia kokemuksesta. Selviääkö avocado Suomen pimeästä talvesta?

Olen havainnut kasvissani näin päivänvalon vähentyessä nuupahtamisen merkkejä. Syy saattaa myös olla siinä, että olen kastellut kasvia liikaa. Harkinnassa on lisäksi kasvin siirtäminen isompaan ruukkuun, sillä tuntuu että se tarvisi enemmän tilaa kasvaakseen. 

Puutarhurointini ja viherpeukalointini kun on kokeilevaa, yrityksen ja erehdyksen kautta tapahtuvaa toimintaa, niin en ole ajatellut panostaa mihinkään ylimääräiseen kasvilamppuun, vaan ihan luottaa ikkunalaudan valaistukseen. Mutta riittääkö se, vai kupsahtaako kasvi valon puutteeseen? 

Mieheni muuten jo kyseli koska saadaan maistaa omia avocadoja… mitäs luulette?

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *