Mahtavat magnesiumit

Magnesium_1.jpg

Minun onkin pitänyt näistä kertoa jo ajat sitten, mutta unohdin. Eli, kuvissa Bremenistä syksyllä hankkimani magnesiumit. Varmaan ihmettelette, että kuka viitsii raahata jotain vitamiineja ulkomailta asti… noh, minä ja paljon! Näillä poretableteilla ja raepussukoilla pärjäänkin hyvin pitkälle kevääseen.

Niin kauan kuin muistan olen aika ajoin kärsinyt levottomista jaloista sekä elohiiristä eri lihaksissa. Varsinkin silloin kun olen urheillut paljon ovat vaivat olleet ”pahimmillaan”.  Esimerkkinä: Tiedättehän sen ärsyttävän tilanteen kun säpsähtää juuri siinä vaiheessa kun on nukahtamaisillaan ja sen jälkeen ei taas saakaan hetkeen unta. Myös elohiiri olkalihaksessa bussissa matkustaessa on ollut hieman ikävä. Selitä siinä nyt vieressä istuvalle, että en mä sua nyt muuten tässä tyrkkisi mutta kun mulla on elohiiri kädessä…

 

Magnesium_2.jpg

Magnesiumin sanotaan olevan yksi elimistömme tärkeimmistä kivennäisaineista joka osallistuu monin eri tavoin aineenvaihduntamme toimintaan. Se on tärkeä sydämelle, hermostolle sekä lihaksille. Lisäksi sen pitäisi myös rentouttaa ja helpottaa nukkumista.

Näitä magnesiumeja käytän oikeastaan pelkästään reenistä/lenkistä palautumiseen, eli juurikin hermostoni ja lihaksistoni rentoutumisen edistämiseen. En muuten harrasta mitään valmiita palautusjuomia, -patukoita tai poppaskonsteja. Lenkin jälkeen on ollut vaan tosi näppärä kaataa pieni pussillinen magnesiumrakeita suuhun ja siihen juoda vielä lasillinen vettä päälle. Toimii! Rakeet sulavat suuhun hetkessä ja varsinkin nuo verigeripiltä maistuvat ovat nousseet suosikikseni.

Miksi sitten raahasin mukanani näitä ulkomailta asti? Siksi, että valikoima oli ulkomailla (ainakin Saksassa) juuri näissä käyttämissäni magnesiumrakeissa hurjan paljon laajempi sekä edullisempi. Kuvissa olevien tuotteiden yhteishinta oli nimittäin sama kuin täällä esimerkiksi yhdellä paketilla Diasporalin vastaavia magnesiumrakeita. 

Terveellinen ja monipuolinen ravintohan sisältää jo itsessään reippaasti magnesiumia ja sen pitäisi pääsääntöisesti riittää tällaiselle ihan tavalliselle kuntourheilijalle kuten minä, mutta olen havainnut palautuvani urheilusuorituksista paljon paremmin käyttäessäni näitä magnesiumporeita sekä -rakeita. Myös ne levottomat jalat sekä elohiiret ovat pysyneet loitolla näillä tuotteilla.

 

Löytyykö sieltä muita magnesiumin mahtavuuden puolesta liputtavia tai noista rakeista tykkääviä?

 

 

* * *

Viime aikoina olen muuten jälleen kärsinyt jalkojeni levottomuudesta, joskin tämä levottomuus on johtunut nyt aivan eri syystä. Onneksi tähän vaivaan olen saamassa helpotusta aivan näinä päivinä… siitä kerron lisää myöhemmin 😉

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *