Pääsiäisähky

Vuohenjuustosalaattikotona.jpg

Hajatelmia neljältä päivältä:

Onneksi pääsiäinen on vain kerran vuodessa. Nyt tuli syötyä itselle pahempi ähky kuin jouluna.

Kun alkuviikko oli syöty kevyesti, pelkästään kasviksia, niin pyhät menivätkin sitten proteiineja tankatessa… Pitkästä aikaa tehtiin vuohenjuustosalaattia. Sitten kokeiltiin kuinka onnistutaan merimiespadan valmistuksessa. Grillikausi meillä avattiin jo kuukausi sitten, nyt päästiin jo hyvään vauhtiin kesäkeittiön herkkujen valmistuksessa. Maukas salaatti tai paahdetut kasvikset sopivat mielestäni hyvin lihalle lisukkeeksi. En edes muista koska meillä on keitetty peruinoita sellaisenaan syötäväksi? Varmaan melkein vuosi sitten ja silloin kyse oli uusista perunoista. Kohtahan niitä taas saa kaupasta.

 

Paasiaisahky_1.jpg

Paasiaisahky_2.jpg

Paasiaisahky_3.jpg

 

Pelkästään ei vietetty aikaa keittiössä ja ruokapöydän ääressä, vaan myös pistettiin pihaa uuteen uskoon raivailemalla pensasaitaa, pestiin ikkunoita, kasteltiin kasveja ja kummasteltiin yhden nurkkauksen uutta nurmikkoa – oltiin unohdettu kokonaan kylväneemme siihen syksyllä siemeniä. Tehtiin pitkä kävelylenkki, saunottiin ja chillailtiin takapihan terassilla.

Ihan hyvä pääsiäinen näin jälkeenpäin ajateltuna.

 Mitä teidän pääsiäiseenne kuului? Mämmiä vai jotain muuta?    

puheenaiheet ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma