Pientä kivaa

Babytoes.jpg

 

Menneen viikon pieni kiva piristys oli päästä vähän harrastamaan pitkästä aikaa, valokuvausta siis.

Tässä joitain viikkoja sitten työkaverini jännitti toista lastaan syntyväksi. Laskettu aika oli tullut ja mennyt. Siinä päivittäin vauvasta puhuttaessa putkahti mieleeni ajatus, että en olekaan pieniä varpaita koskaan kuvannut. Varovasti kysäisin ohimennen josko pääsisin pientä kuvaamaan tämän maailmaan putkahdettua. Ja tässä ne nyt sitten ovat, kymmenisen päivän ikäiset pikkuruiset varpaat, kaikki kymmenen kappaletta. 

Pienokaista tuli toki kuvattua muistakin kulmista, mutta ne kuvat menevät työkaverilleni kotialbumiin. Kipinä kuitenkin kuvaamiseen syttyi taas. Olisi kyllä kiva haastaa itseään useamminkin ja kehittää tällaisia kuvauskeikkoja, joista on itselle ja muille iloa. 

Syksyhän on monelle se aika, jolloin aloitetaan uudet harrastukset. Minulle se on ollut tänä vuonna vanhojen harrastusten pariin palaamista. Valokuvaamisen lisäksi tällä viikolla tuli myös reippaasti lenkkeiltyä sekä joogaa harrastettua. Kielipäänikin hieman kaipaa harjoitusta ja sitä varten kaivoin ranskan kielisen pokkarin esiin… Avaamaan sitä tosin en ole vielä ehtinyt. Ehkä siksi, että tiedän kerran alkuun päästyäni en pysty sitä laskemaan käsistäni ennen kuin takakansi tulee vastaan.

 

Olisi mukava kuulla mitä pientä kivaa te harrastatte, kun blogin pitämistä ei lasketa mukaan?

 

 

 

Suhteet Oma elämä

Torstain tipsi: Pehmeä piirakka

Cherrypie_1.jpg

Nyt tulee tipsien tipsi. Tämä resepti on helppo, onnistuu aina ja siihen käy vaikka mikä marja täytteeksi. Kyseistä ohjetta olen käyttänyt jo kymmenen vuoden ajan aina silloin, kun haluan pyöräyttää makean piirakan käden käänteessä. Ja jos tuplaa ainesosien määrät voi tehdä kerralla vaikka pellillisen piirakkaa. Silloin siitä sitten ehkä jää vähän muillekin tarjottavaksi… Alkuperäisestä lähteestä tähän ohjeeseen ei minulla ole aavistustakaan. Jollekin ruutupaperille tämän kirjasin muistiin vuosia sitten ja nyt naputtelen saman tänne teidänkin nähtäväksenne.

 

Pehmeään piirakkaan (halkaisijaltaan noin 26-30cm kokoiseen vuokaan)

Tarvitset:

  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g voita sulatettuna tai juoksevaa margariinia
  • 1 dl maitoa tai kermaa, mitä nyt jääkaapista löytyy…
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

Lisäksi 2-3 dl marjoja, raparperia tai omenaa lohkoina täytteeksi.

 

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi vatkaimella (käsin et jaksa vispata tarpeeksi). Lisää sulatettu voi/margariini ja maito/kerma sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään (vehnäjauhot ja leivinjauhe) ja lisää pikkuhiljaa taikinaan – nyt rauhallisesti sekoittaen. Kaada taikina hyvin voidellulle ja leivitetylle (kokeile leivitystä mantelijauheella, siinä on kivasti makua) vuualle ja lisää marjat tai omenalohkot päälle. Pinnalle voit halutesssasi ripotella hieman kanelia ja sokeria. Paista piirakkaa uunin alatasolla +175 asteessa noin 25-30 min. kunnes pinta on saanut kullanruskean sävyn.

 

Cherrypie_2.jpg

Cherrypie_3.jpg

 

Tein loppukesästä tämän piirakan kirsikoilla ja kertaalleen olen sen nyt syksyllä tehnyt omenoilla. Hyviä olivat molemmat. Myös säilykepäärynoitä olen joskus paremman täytteen puutteessa käyttänyt ja toimivat nekin. Vanhanajan vaniljajäätelö maistuu lämpimän piirakan kanssa erinomaisesti ja tietty kyytipoikana kupponen vahvaa kahvia. 

 

Koskas te olette viimeksi leiponeet?

 

 

Koti Ruoka ja juoma