Valmiissa pöydässä

Stefans_1.jpg

Viime lauantaina istahdettiin valmiiseen pöytään vanhempieni kanssa. Juhlisteltiin syntymäpäivääni, vielä kerran… Nykyään täytetyillä vuosilla ei ole niin väliä, kunhan niitä juhlistelee viikon tai pari ennen ja jälkeen sen virallisen päivän.

 

Stefans_2.jpg

Stefans_3.jpg

Viiniäkin maisteltiin ja ravintolasta huomasin ottaa yleiskuvaa tasan tämän yhden verran. Keskityin täysillä kuulumisten vaihtamiseen ja ruuasta nauttimiseen.

 

Stefans_4.jpg

Stefans_5.jpg

Stefans_6.jpg

Stefans_7.jpg

Söin pitkästä aikaa ankkaa, joka oli tällä kertaa valmistettu aasialaisin maustein ja lisukkein. Äitini kokeili ylikypsää possunkylkeä, mieheni maisteli naudan sisäfilettä ja isäni kokeili poroa.

 

Stefans_8.jpg

Stefans_9.jpg

Pääruokien lisukkeina meillä oli parmesaaniranskalaisia ja uunijuureksia. 

 

Stefans_10.jpg

Stefans_11.jpg

Stefans_12.jpg

Kerrankin vatsassa oli tilaa jälkiruualle. Ihastuin kookospannakottaani täysin. Pitääkin muistaa seuraavan kerran tätä pannakottaa tehdessäni vaihtaa tavallinen maito kookosmaitoon.

Mieheni ja äitini herkuttelivat porkkanakakuilla ja isälleni maistui suklaafondant. 

Vaikka pidänkin kovasti kotona ruuan valmistamisesta, niin välillä se aterian valmistamisesta kasaantuva sotku ja tiskivuori vaan ärsyttävät niin paljon ettei sitten tulekaan nautittua ruuasta niin paljon kuin pitäisi ja voisi. Eli toistan vielä, olipa ihanaa istua valmiiseen pöytään herkuttelemaan. Muutenkin ravintolavierailumme sujui varsin mukavasti. Pöydän sijainti oli mieluinen, palvelu oli rentoa mutta asiantuntevaa ja sujuvaa. Ruuat olivat erinomaisia ja seura sitä parasta mahdollista.

Edellisestä visiitistä tähän kyseiseen ravintolaan olikin vierähtänyt jo pari vuotta. Silloin pöytämme sijaitsi syrjässä ja pimeässä nurkassa ja vaikka ruoka tuolloinkin maistui jäi illallisemme tarjoilusta kokonaisuutena hieman ontuva ja tönkkö olo. Epäilen, että tuolloin viereisissä pöydissä ollut iso pikkujouluporukka vei suurimman huomion henkilökunnalta. Nytkin kaikki asiakaspaikat olivat täynnä, mutta senkin huomasin vasta pöydästä tyytyväisenä noustessani. 

Ai niin, missä söimme? Stefan’s Steakhousessa Kehräsaaressa.

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Kiireetöntä

Aamupala_1.jpg

Aikalailla ruokapainotteisia ovat postaukset täällä olleet viime aikoina… ja tällä linjalla varmaan jatketaankin.

Olen pienessä mielessäni kuitenkin kaavaillut toisen blogin perustamista pelkille reissujutuille. Siellä ne olisivat kootusti yhdessä paikassa ja helposti löydettävissä. Nyt matkapostauksiani on sievästi sekaisin niin vanhan blogini puolella kuin täällä. Ja suurin osa haahuilee vielä jossain takaraivoni tietämillä… kun en ole muistanut/kerennyt niitä sieltä ulos saamaan.

Ajatuksenani olisikin siis jatkaa tätä blogia juuri tällaisena sillisalaattina kuin tämä on tähänkin asti ollut: reseptejä, kuvaamista, sisustusta, milloin mitäkin. Ja sitten tosiaan rinnalla pitää toista osastoa täysin matkamuisteluille sekä reissuvinkeille omistettuna.

Miltä kuulostaa? Sekavaa vai selkeää?

Kuvissa eilisen aamun settiä. Ei ollut kiire minnekään ja pyöräytin pitkästä aikaa pari pellillistä sämpylöitä. Pakastinta tyhjensin käyttämällä pari desiä mustikoita muffinsseihin. Tätä menoa se pakastin ei kyllä tyhjenny ikinä, mutta väliäkö sillä.

 

Aamupala_2.jpg

Tuoreat sämpylät ovat kyllä niin hyviä! 

Kiireetöntä viikonloppua kaikille. Jos ehditte niin leipokaa!

 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY