Raikasta anista lasissa
Kokeilin viikonloppuna Juices & smoothies kirjasta sellaista reseptiä mitä olen monasti meinannut tehdä, mutta aina unohtanut. Enpä unohtele enää, oli nimittäin sen verran hyvää!
Sääihmiset lupailevat hellettä loppuviikolle, joten tällaisen juoman ohje taitaakin tulla nyt tarpeeseen.
Melonianisjuomaan (4 annosta) tarvitset:
2rkl tähtianista (kokonaisia, ei jauhetta)
500g vesimelonia (käytin 1/3 pienestä melonista)
1-2rkl tomusokeria
6rkl vettä
Aloita valmistamalla ”anissiirappi”. Eli kiehauta 1-2min ajan kattilassa vettä, sokeria ja morttelissa murskaamasi tähtianista. Jäähdytä liemi sillä välin kun pilkot vesimelonia. Käytä 2rkl sokeria jos pidät makeasta. Jos haluat voimakkaamman maun jätä tähtianikset liemeen jäähdytyksen ajaksi, jos et siivilöi liemi heti kiehautuksen jälkeen. Keittiösi muuten täyttyy huumaavasta aniksen tuoksusta tätä lientä keittäessäsi.
Virallisessa reseptissä melonista käytettiin vain mehu. En omista mehupuristinta joten käytin vesimelonin sellaisenaan. Makuliemen viilennyttyä siivilöi se blenderikannuun. Lisää joukkoon kuutiomasi vesimeloni ja pärryytä tasaiseksi juomaksi. Blenderikannunikin oli tiskissä ja tein juoman sauvasekoittimella. Onnistui niinkin.
Tämä juoman voi nauttia tällaisena tai pidentää sitä lorauksella vissyä tai sitruunalimpparia. Varoitan vain että mehu vaahtoaa aikalailla vissystä, joten jätä hyvä kaatovara lasiin jos lisäät vissyä tai makeutuksen tarpeessa vaikka spriteä.
Nautitaan jääpalojen kera kuumalla terassilla hyvässä seurassa.