Sopivasti kallellaan

Viskilasit_1.jpg

 

Olen lähes koko ikäni asunut kerrostalossa. Useimmiten aina vielä neljännessä kerroksessa. Tämä on aina ollut täyttä sattumaa, mutta niin on sattunut neljä kertaa. Puolitoista vuotta sitten muutimme mieheni kanssa maan tasalle omakotitaloon. Työkaverini totesi muutostamme, että tiesit kai että omakotiasujalla on sitten aina jotakin puuhaa työn alla. En tiennyt, mutta tämä asia kyllä selvisi minulle varsin nopeasti.

Pienessäkin pihassa on ollut yllättävän paljon hoidettavaa. Varsinkin kun ”pääpuutarhuri” teloo jalkansa syksyllä niin, että kaikki haravoinnit ja talviteloille laittamiset jäävät assistentin asiaksi… Talvella, kun pihan ja puskien hoitoon ei ole tarvinnut uhrata aikaa tai ajatuksia, on työvuorossa ollut kodin sisustus. Jokin aika sitten järjestimme olohuoneemme uuteen uskoon. Siitä kerroin hieman täällä.

Nyt hihat ovat heiluneet työhuoneen puolella. Tuo huone tunnetaan meillä myös nimellä sikarihuone siitä syystä, että tuosta tummaseinäisestä nurkkauksesta piti alunperin tulla meidän toinen olohuoneemme. Sellainen paikka jossa hämyisessä valossa kuunnellaan musiikkia, pelaillaan, jutustellaan tai muuten vaan vietetaan laatuaikaa yhdessä…

 

Viskilasit_2.jpg

Viskilasit_3.jpg

 

Noh, kuten näistä kuvistakin tulee selväksi, nyt tuo huone on saamassa jälleen uuden nimen: viskihuone. Sisustuksen uudistuksessa sohvan seuraksi hommattiin lisää hyllyköitä sekä työpöytä. Jossain vaiheessa hyllylle ilmestyi muutama pullo viskiä. Sopivat kuulemma sisustukseen… ja siitähän se ajatus sitten lähti. Seuraavaksi piti hankkia näille juomille asiaan kuuluvat lasit kavereiksi. Sagaformin pohjasta kuperat lasit tuntuivat osuvalta valinnalta. Ne olivat sopivasti kallellaan.

 

Viskilasit_4.jpg

 

Minäkin alan olla jo jossain määrin kallellaan tähän maan tasalla asumiseen ja siihen, että aina on jotain puuhaa to-do -listalla tehtävänä. Enpä ainakaan voi valittaa, että pääsisin pitkästymään. Jos jotain olen oppinut viimeisten 18kk aikana on se, että helpommalla pääsee kun ei liikaa stressaa tekemistä odottavista asioista, vaan tarttuu niihin yksi kerrallaan. 

Meidän seuraava kodin sisustuksen uudistuskin on jo melkein valmis. Juuri sopivasti ennen kevättä ja pihahommien aloittelua. 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *