Syksyinen illallinen

Tahteet_illalliset_1.jpg

Tahteet_illalliset_2.jpg

Pari viikkoa sitten nautimme neljännestä ja viimeisestä osasta työporukkamme ”Neljän tähden illallisia”. Melkein vuosi sitten kävimme ensimmäisellä illallisella (siitä juttu täällä). Se matka olikin ikimuistoinen sillä se meinasi tyssätä heti alkuunsa kun autostamme rikkoutui rengas. Toisella kerralla minä istuin piinapenkkiin ja hikoilin emännänessussa kreikkalaisen illalliseni kanssa (siitä juttu täällä). Kolmannella kerralla kun kokoonnuimme matkasimmekin sitten Venäjälle – ainakin hetkellisesti menun teeman mukana (siitä juttu täällä).

Kesä vierähti välissä, meillä kaikilla oli kiireitä. Nyt vihdoin kalentereistamme löytyi kaikille sopiva päivä ja pääsimme jälleen saman pöydän ääreen. Tällä kertaa emäntä oli valinnut teeman sesongin mukaan, eli syksyisissä meiningeissä mentiin jo pihan kukka-asetelmista lähtien.

Tahteet_illalliset_3.jpg

Tahteet_illalliset_4.jpg

Tahteet_illalliset_5.jpg

 

Tahteet_illalliset_7.jpg

 

Tahteet_illalliset_9.jpg

Kattaus oli kaunis kuten muukin sisustus. Toisilla sitä on vaan silmää tällaisille asioille…

Ja sitten asiaan eli siihen ruokaan. Alkupalana oli kevyt ja raikas salaatti. Koska aterian täyttävin osuus oli tulossa, oli hyvä aloittaa kevyesti. Pääruokana olikin sitten possun sisäfileetä, punajuurta, uunissa paistettuja perunoita sekä porkkanoita… kermaista sienikastiketta unohtamatta. Nams! Emäntä oli myös tarkoin valinnut aterialla nautittavat viinit. Vai mitä mieltä olette noista etiketeistä?

Tahteet_illalliset_11.jpg

Tahteet_illalliset_12.jpg

Tahteet_illalliset_13.jpg

Jälkiruoka tuli kahdessa osassa, kirpakka karpalokiisseli nautittiin kermavaahden kera alle ja sitten vielä kahvin kanssa maisteltiin tuulihattuja ja amaretolla maustettuja marenkeja… slurps!

 

Tahteet_illalliset_14.jpg

Tahteet_illalliset_15.jpg

Ohjelmanumeroitakin oli kaksin kappalein. Heti alkumaljat nostettuamme pidettiin tiukka tietovisa ja ruuan jälkeen yritettiin parhaamme mukaan selittää toisillemme sanoja pelatessamme Aliaksen tamperelais -versiota. Oli kyllä nääs vaikee peli.

Saa nähdä aloitammeko seuraavaksi tällä porukalla sitten ”Neljän tähden talkoot”. Meillä ainakin riittäisi haravoitavaa ynnä muuta pientä pihahommaa tehtäväksi, varsinkin nyt kun mieheni linkkaa seuraavat kuusi viikkoa keppien kanssa…

 

Tapaatteko te työkavereitanne myös työajan ulkopuolella?

 

I had a wonderful dinner with friends from work. 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *