Terrakottaa ja tuulitukkaa

Terrakottaa_1.jpg

Terrakottaa_2.jpg

Terrakottaa_3.jpg

Eilinen oli tuulinen päivä kaikella tapaa. Heräsin 10h yöunilta todella hyvällä tuulella, mikä tällaiselle aamuäkäisyyden esimerkille on aika harvinaista…

Kotona neljän seinän sisällä nahistumisen sijaan lähdimme tuulettumaan lounaalle Kauppahallin 4Vuodenaikaan. Jee, ulkoruokailua pitkästä aikaa! Valitsin kana-ceasar salaatin, joka ei ollut yhtään niin tylsä annos kuin miltä kuullosti. Parmesaanilastut ja krutongit olivat reilun kokoisia ja maukkaita. Kiva kun välillä salaatissa on särmää, eikä jokainen palanen ole pilkottu atomeiksi. Mies päätyi puna-ahveneen ja oli tyytyväinen valintaansa. Vuohenjuustomousse kuulemma sopi hyvin annoksen kasvisten kanssa.

Vatsat pinkeinä jatkoimme keskustan vierailuamme Vapriikkiin katsastamaan juuri (14.6.) auennutta ”Terrakotta-armeija ja Kiinan keisarien aarteet” näyttelyä. Muutamaan aiempaan näkemääni näyttelyyn (Fabergén aika 2006, Jadeprinsessa 2007) verrattuna tämä tuntui jotenkin pienemmältä. Mielenkiintoinen se joka tapauksessa oli. Yllätyin kuinka kookkaita ne terrakottasotilaat todellisuudessa olivat. Tämän perusteella uskoisin, että se Kiinassa Xi’anin kaupungin läheisyydessä sijaitseva lähes 8000 terrakottasotilaan alkuperäinen hautapaikka vetää varmasti hiljaiseksi.

 

Terrakottaa_4.jpg

Terrakottaa_9.jpg

Tuuli ei meinannut ottaa millään laantuakseen ja lyhyet hiuksetkin siinä hulmusivat kun poikkesimme Museoravintola Valssin terassille koskimaisemia katsomaan. Vaikka viralliset kukkaisviikot alkavat vasta reilun kuukauden päästä (26.7.) oli mukava huomata kuinka nyt jo kaupunkia koristavat nätit kukka-asetelmat. Matkamme Vapriikilta jatkui Palatsinraitin sillan kautta Frencelinaukiolle Gelateria Italianaan. Kesän ekat irtojätskitötteröt maistuivat niin hyviltä ettei siinä ehtinyt kameraa kassinpohjalta kaivelemaan.

Kaupunkikierroksen jälkeen olikin aika palata kotiin grillaamaan…

Terrakottaa_10.jpg

Terrakottaa_11.jpg

Koita siinä nyt sitten ottaa maisemakuvia kun yksi tunkee kättään jostain kulmasta lähes joka kuvaan vaikka muuten ei suostu kuvattavaksi.

 

Millaisissa tuulissa teidän viikonloppunne on sujunut?

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *