Tim Ho Wan
Tällä kertaa maanantaisissa matkamuisteloissa palataan hetkeksi Singaporeen ja mennään syömään Tim Ho Wan -nimiseen ravintolaan. Jos tarkkoja ollaan on kyseessä ketjuravintola ja me kävimme itärannikolla sijaitsevan Bedok ostoskeskuksen toimipisteessä.
Hong Kongista lähtöisin oleva ravintola lupaa tarjota hyviä Dim Sumeja. Niin hyviä, että Tim Ho Wan on saanut niistä jopa Michelin tähden. Sellaisia kun ei ilmeisesti jaella aasialaisille ravintoloille kovin helpolla. Niin ja kerrottakoon vielä, että kyseessä ei ole mikään valkoisia pöytäliinoja, pientä piperrystä tarjoava sekä puolet palkastasi vievä paikka, vaan kuten yllä olevasta kuvasta saattaa näkyä – annokset ovat hinnoiltaan varsin edullisia. Tästä syystä hypetys kyseisen ketjun yllä on kova. Silmiini osui joskus viime (2013) syksynä nettiartikkeli jossa kerrottiin ketjun rantautuneen myös Singaporeen. Ensimmäinen ravintola oli avattu jonnekin Orchadin kulmille. Ihmiset olivat jutun mukaan jonottaneet puolitoista tuntia päästäkseen Tim Ho Waniin syömään…
Steamed egg cake
Tammikuussa kun saavuimme Singaporeen varovasti tiedustelimme paikalliselta tuttavalta oliko tämä käynyt tai kuullut ravintolasta. Kyllä oli, ja onneksemme Tim Ho Wan oli avannut uusia ravintoloita Orchadin toimipisteen suosion siivittämänä. Yksi niistä sijaitsi vain yhden metroaseman päässä majapaikastamme, eikä sinne tarvitsisi jonottaa puoltatoista tuntia.
Baked Bun with BBQ Pork
Pan Fried Carrot Cake
Päätimmekin sitten katsastaa paikan heti matkamme alkupuolella. Laukkakisojen jälkeen karautimme Bedokin ostoskeskukseen (täysin toisella puolella Singaporea kuin ne laukkakisat). Oli sunnuntai ja myöhäinen iltapäivä. Ravintolan edessä oli noin kymmenen henkilöä jonossa. Me menimme jonon jatkoksi. Välittömästi meiltä tultiin tiedustelemaan kuinka monta ruokailijaa meitä oli ja söisimmekö paikan päällä. Saimme myös lipukkeen johon kuului merkata rasti ruutuun tyylillä mitä söisimme ja kuinka paljon. Jono liikkui nopeasti ja ennenkuin olimme ehtineet laittaa yhtään rastia ruutuun tilauslomakkeessamme meidät istutettiin jo pöytään. Tehokasta palvelua sanoisin.
Pöydässä saimme kuitenkin rauhassa miettiä mitä annoksia ottaisimme. Valitsimme aika monta juttua maisteltavaksi ja jaettavaksi. Päädyimme ”turvallisiin” vaihtoehtoihin. Possun maksalla täytetyt vermisellirullat tai höyrytetyt possun ribsit mustapapukastikkeessa kuullostivat liian eksoottisilta, silloin. Kaikki ruoka oli hyvää tai jopa suorastaan loistavaa. Ainoastaan carrot cake oli pieni pettymys, se oli mielestämme mauttomin kaikista annoksista. Ehdoton suosikkimme oli BBQ possua täynnä olevat leivotut pyöreät pullat. Niissä taikinan pinta oli rapea ja makea. Sisälmys puolestaan oli tulikuuma ja miellyttävän mausteinen. Taivaallisen hyviä! Kovana kakkossuosikkina olivat rapeat katkaraputäytteiset dumplingsit joissa oli päällä wasabilla maustettua kastiketta.
Prawn Dumpling
Wasabi Salad Prawn Dumpling
Tykästyimme Bedokin Tim Ho Waniin niin, että matkamme viimeisenä päivänä palasimme sinne vielä lounastamaan uudemman kerran. Tuolta kerralta laskun loppusummakin jäi mieleeni. Se oli 21 dollaria, eli noin 13,50 euroa. Siihen hintaan sisältyi kaksi annosta BBQ pork buneja, yksi Egg cake, yksi annos Wasabi Prawn Dumplingseja ja kaksi teetä. Se riitti meille kahdelle kevyeksi lounaaksi, mutta keskimääräisesti voisi kai laskea että yksi aikuinen tekee Tim Ho Wanissa laskua 20-25 dollarin verran. Se ei ole mielestäni paljon, sillä ruuan laatu on huippua, maku loistavaa ja palvelu tehokasta.
Ilmaiseksi saa vielä ihmetellä mihin vatsaan paikalliset asiakkaat syövät kaikki ne annokset joita pöytiin kannetaan. Lounaalla vieressämme istui kaksi juuri ja juuri parikymppistä, hoikkaakin hoikempaa nuorta naista jotka söivät varmaan tuplamäärän erilaisia annoksia meihin verrattuna ja me kuitenkin tulimme sopivasti täyteen neljästä annoksesta…
Tim Ho Wan pääsee ehdottomasti Singaporessa kävijöille suositeltavien ravintoloiden joukkoon. Muita suosittelemiani ruokapaikkoja ovat: Din Tai Fung, The Banana leaf Apolo, Mookata, Faber Bistro sekä East Coastin ulkoilma Food Lagoon. Näissä kaikissa tuli tälläkin reissulla jälleen käytyä, joten seison suositusteni takana.