Torstain tipsi: Appelsiinivohvelit
Hauskaa ja maukasta vappua kaikille!
Tänä torstaina tipsi tulee lähes suorana lähetyksenä keittiöstämme. Me nautimme vapun kunniaksi hieman makeamman aamiaisen ja valmistimme appelsiinivohveleita. Länsi-Saksassa valmistettu (Kyllä! tätä tuotetta ei olla tosin itse ostettu, vaan se on ”peritty” pitkäaikaiseen lainaan mieheni vanhemmilta) vohvelirautamme toimii edelleen moitteettomasti ja vohvelien paistuessa keittiön täytti mukavan makea tuoksu.
Appelsiinivohveleihin (n.12kpl)
Tarvitset:
- 3 kananmunaa
- 4dl maitoa (käytin täysmaitoa)
- 1 appelsiini, jonka kuori raastetaan ja mehu (n.1dl) puristetaan
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 2rkl sokeria
- 1/2 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl suolaa
- 50g voita sulatettuna tai juoksevaa margariinia
Sekoita erillisessä kulhossa jauhoihin leivinjauhe. Riko kananmunat ainakin 1l vetoiseen kannuun. Käytän vohvelien ja lettujen valmistuksessa aina kannua, siitä on helppo sitten kaataa taikinaa suoraan pannulle tai vohvelirautaan. Lisää munien joukkoon puristamasi appelsiinimehu, puolet raastamastasi appelsiinin kuoresta (loput käytin vohvelien kanssa tarjottavan kerman maustamiseen, mutta jos pidät kovin appelsiinin mausta niin käytä tässä kaikki raasteet) ja 1dl maitoa. Lisää nyt myös mausteet: sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin. Lisää tähän vajaaseen nestemäärään jauhot kahdessa erässä hyvin vispilällä sekoittaen. Massa on nyt paksu, mutta näin vältät ikävät möykyt taikinassa.
Kun kaikki jauhomöykyt on sekoitettu pois, lisää taikinaan loput 3dl maitoa sekä sulatettu voi tai juokseva margariini ja sekoita rauhallisesti taikina tasaiseksi. Voit antaa taikinan levätä hetken niin että jauhot ehtivät turvota ennen vohvelien paistamista, tai jopa valmistaa taikinan edellisenä iltana niin se on aamulla paistovalmista.
Anna vohveliraudan lämmetä hyvin ja sivele paistopinnoille voita tai margariinia paria ensimmäistä vohvelia paistaessasi. Näin vohvelien ei pitäisi palaa kiinni vohvelirautaan.
Nauti appelsiinivohvelit tuoreeltaan sellaisenaan, sokerilla, suklaalevitteellä, appelsiinimarmeladilla tai kermavaahdolla…
Nämä kuvat otin Samsungin NX1000 minijärkkärilläni, kun kerran viime postauksessa uhosin, että nyt viimeistään sitä pitää opetella käyttämään. Kokeilin myös seuraavia erikoisasetuksia, joita en oikein näe tarpeellisiksi, mutta tulipahan niitäkin kokeiltua…