Torstain tipsi: Lakulatte

Lakulatte_1.jpg

Torstain tipsinä tällä kertaa juomavinkki viikonlopun rauhallisiin kahvituokioihin: Lakulatte.

Perinteisillä kahvintekovehkeilläkin tämä onnistuu, kunhan keittää vain oikein voimakkaat sumpit. Silloin kun haluan hemmotella itseäni oikein kunnolla, kaivan mutteripannun esiin. Käyn hakemassa kaupasta kahvimaitoa, sillä se maistuu paremmalta ja vaahtoutuu myös upeasti. Lakritsipulveria tuntuu kaapissa aina majailevan, mutta sille ei löydy käyttöä, paitsi nyt. 

 

Lakulatte (1 annos)

  • keitä sopiva määrä kahvia (1-2 dl), mielellään espressoa tai sitten muuta tummaa paahtoa – mitä nyt on käsillä
  • 1-2 dl kahvimaitoa, kuumennetaan ja vaahdotetaan maidonvaahdottimella
  • 1 tl sokeria tai muuta makeutusainetta (jätä pois jos et välitä makeasta)
  • 1 tl lakritsipulveria (tai 2 turkinpippuria, murskattuna)

Keitä kahvi ja kuumenna kahvimaito. Keitin latteeni espressot mutteripannussa. Kahvin ja maidon suhde muuten lattessani on 1/3 osa kahvia ja 2/3 osaa maitoa. Jotkut tykkää enemmän puolet ja puolet suhteesta… Joka tapauksessa kahvin keittyessä lämmitin maidon kannussa mikrossa, jos haluaa hifistellä kiehauttaa liedellä kattilassa… vaahdotin lämpimän maidon. Mittasin kupin pohjalle makeutusaineen sekä lakritsipulverin ja kaadoin kuuman kahvin päälle. Tiukka sekoitus ja sitten kaadetaan maito vaahtoineen päälle. Voilà ja valmista on. 

 

Lakulatte_2.jpg

Lakulatte_3.jpg

Jos et saa käsiisi mistään lakritsipulveria, niin onnistut kyllä käyttämällä muutamaa turkinpippuriakin (siis niitä makeisia). Joudut vain sekoittelemaan hieman pidempään, että ne liukenevat kahvin joukkoon. Keväällä tutustuin lakulatteen ensimmäistä kertaa käydessäni Bistro Venlassa. Siellä ymmärtääkseni lakumaku tuli juomasekoituksissa käytettävästä makusiirapista. Eli sitäkin sopii kokeilla.

 

Lakulatte_4.jpg

Lakulatte nautitaan joko yksin tai sitten erittäin hyvässä seurassa kiireettömästi, kynttilänvalossa tunnelmoiden. 

 

Mukavaa makeaa ja lakritsinmakuista viikonloppua kaikille!

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.