Torstain tipsi: Lumoava linssikeitto
Viimeviikkoinen tipsi oli sen verran tuhtia tavaraa joten on hyvä tällä kertaa jakaa ohje hieman kevyempään evääseen. Tästä keitosta on moneksi, riippuu vain mitä mausteita siihen lisää. Toistaiseksi olen pysytellyt valkosipulin ja chilin yhdistelmässä, mutta uskoisin basilikalla ja rosmariinilla tai vaihtoehtoisesti inkiväärillä ja korianterilla muunneltuna tämän sopan toimivan myös loistavasti.
Alkuperäistä lähdettä tälle reseptille en ole muistanut kirjata ylös vihkoseeni jonne rustaan helppojen ja hyväksi havaitsemieni ruokien ohjeet talteen. Jos joku tunnistaa tämän keitoksen omakseen niin ilmoittautukoon. Tämä on kuitenkin sen verran maukas soppa, että sen ohje mielestäni kuuluu jaettavaksi.
Lumoavaan linssikeittoon tarvitset:
- 4 pientä sipulia
- 4 valkosipulin kynttä
- 4 porkkanaa
- 2 dl punaisia linssejä
- 500g tomaattimurskaa (käytin chilillä valmiiksi maustettua murskaa)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 litra vettä
- ripaus suolaa sekä sokeria sekä sitten muita mausteita oman makusi mukaan.
Pilko kasvikset, kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää porkkanat ja jatka kuullottamista hetken verran. Lisää vesi, linssit ja tomaattimurska sekä mausteet. Kiehauta ja anna keiton porista rauhassa 20 minuutin ajan. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarvittaessa lisää hieman vettä jos lopputulos tuntuu liian sakealta.
Tästä määrästä riittää soppaa hyvin neljälle. Kuten kuvista näkyy puolitin reseptin ja näin keittoa jäi juuri sopivasti kahdelle nälkäiselle syöjälle. Lisukkeena maistui naanleipä jota dippattiin keittoon. Ja taidettiin sillä lopuksi vielä pyyhkäistä viimeiset pisarat lautasen pohjalta…
*Tämän torstain tipsi tulee poikkeuksellisesti ajastettuna, sillä Eeru juhlii tänään synttäreitään ja viipottaa menemään muualla kuin koneen äärellä…