Torstain tipsi: Parsamunakas
Viime viikolla jo lupailin, että suolaisen reseptin vuoro olisi nyt. Tässä ollaan ja lupaukset pidetään. Tämä resepti on ryöhkeä kaappaus yhdestä lempparikirjastani, Hans Välimäen Ruokaa Ranskasta kirjasta. Syön silmilläni kaikki tuon kirjan kuvat ja joka kerta vannon että näitä reseptejä pitäisi valmistaa useammin… Nyt kun parsakausi jyllää parhaimmillaan muistin, että Hansilla oli kirjassaan ihan kelpo ohje parsoille.
Tässä, kuten torstain tipseissä yleensäkin, mennään helposti hyvää linjalla. Ainesosia ei ole kuin pari hassua – parsa ja kananmunat luonnollisesti.
Tarvitset:
- Nipun tuoretta parsaa (värin saat itse valita)
- 5 keskikokoista kananmunaa
- suolaa ja mustapippuria maustamiseen
- 2 rkl voita
- *Valinnainen lisä: juustoraaste
Jos tarve, kuori parsat ja napsauta/leikkaa varresta se kuiva ja puumainen osa pois. Kiehauta reilu kattilallinen vettä ja keitä parsoja vedessä (jossa on ripaus suolaa) 4 minuutin ajan. Nosta parsat pois kattilasta leikkuulaudalle ja leikkaa ne noin 3-4 cm mittaisiksi paloiksi. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna voi isohkolla paistinpannulla ja lisää kananmunamassa pannulle. Hyydyttele munakas nopeasti niin, että lastalla hieman työntelet kypsynyttä massaa reunoilta kohti keskustaa. Kun munakas on melkein kypsä lisää siihen paloitellut parsat (ja mahdollisesti myös hieman juustoraastetta).
Minä jätin munakasmassan aikas löysäksi ja työnsin paistinpannun hetkeksi (2-4min) 150° asteiseen uuniin.
Munakkaasta riittää hyvin kahdelle. Meillä syötiin lehtikaalisipsejä alkupalana (tästä syystä uuni oli päällä) ja munakkaasta jäi vielä 1/3 osa seuraavalle päivälle evästettäväksi.
Jos parsa on sinulle vielä vieras vihannes, niin tällä reseptillä on hyvä aloittaa lähempi tutustuminen tuohon vähäkaloriseen, mutta ravinnerikkaaseen kasvikseen.