Torstain tipsi: Passionhedelmä-pannacotta
Ulkona paistaa aurinko, miksei siis sisälläkin.
Tämä hedelmäinen herkku on todella helppo valmistaa ja se sopii hyvin jälkiruuaksi, välipalaksi tai vaikka viikonloppubrunsilla tarjottavaksi.
Tarvitset:
- 5 dl maitoa (käytin täysmaitoa, kermakin käy – rasvattomalla maidolla lopputulos on väriltään lasimainen)
- 1 dl hyytelösokeri Multia (Dan Sukker)
- 2 passionhedelmää
- 3/4 dl mehua (verigreipppimehua löytyi kaapista, appelsiinikin tai ananas sopisi hyvin)
- 1-2 liivatelehteä (käytin kaksi, mutta yksikin kyllä olisi riittänyt)
Pannacotan valmistin hyytelösokeri Multin paketin kyljestä löytyvällä ohjeella.
Laitoin kattilaan 5dl maitoa ja 1dl tuota Multisokeria. Kiehautin seosta puolen minutin ajan. Sitten siirsin nesteen neljään kahvikuppiin niin että kupit tulivat puolilleen nesteestä. Seuraavaksi siirsin kupit jääkaappiin jotta pannacotta hyytyisi.
Parin tunnin päästä laitoin liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen likoamaan, kaiversin passionhedelmistä sisukset kulhoon, lämmitin mikrossa pienen määrän tuoremehua kuumaksi (3/4 dl) ja sulatin tähän mehuun liottamani liivatelehdet. Kaadoin mehun passionhedelmämassan joukkoon ja sekoitin nopeasti. Sitten lusikoin varovasti tätä passionhedelmämassaa hyytyneen pannacotan päälle ja laitoin lopuksi pannacottakupposet takaisin jääkaappiin jotta tämä passionhedelmäkerroskin vielä hyytyisi.
Aiemmin olen valmistanut tätä pannacottaa kirkkaisiin juomalaseihin ja lopputulos mielestäni näyttää lasissa tarjoiltuna hieman raikkaammalta, mutta tällä kertaa kävi näin.
Valmiin passionhedelmä-pannacotan päälle sopii vielä pilkkoa tuoreita hedelmiä pieniksi paloiksi ennen tarjoilua… tai ripotella valkosuklaarouhetta… tai…