Torstain tipsi: Rapsakka salaatti hot & sour kastikkeella

Packing peanuts

 

Vinkki tulevalle viikonlopulle jos jostain syystä tekee mieli vähän keventää ruokailua, tai sitten vaikka joulun välipäiville, kun kinkku ja laatikot eivät enää millään maistu: rapsakka salaatti hapanimelällä kastikkeella.

Alkuperäisen reseptin löysin tässä taannoin Nigella Express/ hyvää ruokaa nopeasti kirjasta kun hain inspiraatiota lounassalaatin tuunaamiselle. Jotenkin jäävuorisalaatti ja jääsalaatti on nyt vaan niin nähty... Tästä reseptistä niitä ei löydy.

 

TARVITSET:

Salaattiin: (4-6 annosta riippuen syötkö tätä lounaaksi vai lisukkeena)

  • 125g parsakaalia kukintoina/ pieninä paloina
  • 125g ohuita vihreitä papuja pieneksi pilkottuna
  • 125g minimaisseja neljään osaan leikattuina
  • 100g kiinankaalia ohuina suikaleina (alkuperäisessä ohjeessa myös 75g pieniä herkkusieniä viipaleina sekä 150g pavunituja - jätin ne pois ja samalla hieman kasvatin parsakaalin ja kiinankaalin määrää - makuasia)
  • seesaminsiemeniä koristeluun jos siltä tuntuu

 

Kastikkeeseen:

  • 1-2 tl tom yam -tahnaa, esim. Spice Up (tai reilumminkin...)
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa

 

Aloita sekoittamalla kastikkeen ainekset yhteen pienessä kulhossa. Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä parsakaalia ja papuja 2-5 min. riippuen kuinka rapsakkoina haluat ne syödä. Valuta ja jäähdytä vihannekset heti kylmällä vedellä. Pese ja pilko kiinankaali ohuiksi suikaleiksi, leikkaa minimaissit noin neljään, tai viiteen osaan, pilko vielä viilennetyt pavut ja parsakaalit ja sekoita kaikki ainekset reilun kokoisessa kulhossa. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Viimeistele sirottelemalla annoksesi päälle hieman seesaminsiemeniä. Valmista tuli. 

Minun on tehnyt viimeaikoina kovasti mieli raikkaita ruokia, lieneeko syynä ulkona edelleen vihertävät nurmikot vai mikä. Tämä salaatti maistui juuri niin raikkaalta ja rapsakalta kuin odotin, eli varsin mainiolta. Tom yam -tahna toi kastikkeeseen kivan, mielestäni enemmän hapanimelän, kuin tulisen säväyksen.

 

Rapsakan raikasta viikonloppua!

 

Kommentoi