Tunnelmia Bremenistä

Packing peanuts

Tässä tulee vielä sekalaisia fiilistelykuvia sekalaisessa järjestyksessä taannoiselta Bremenin reissulta josta olen tarinoinut jo muutamaan otteeseen. Toivottavasti ihastukseni tuohon kaupunkiin välittyy näistä otoksista ja antaa teillekin pienen polttelevan tunteen, joka tunnetaan myös nimellä matkakuume...

 

 

Tästä koskimaisemasta tulee aivan Tampere mieleen, eikö?

 

Kuvapläjäyksen päätteeksi vielä pari ylistyssanaa Bremenistä:

Kaupungissa on helppo kulkea jalkaisin - kunhan muistaa pysyä poissa pyöräilijöiden kaistalta. Lentokentältä pääsee ratikalla (nro 6) sujuvasti keskustaan muutamassa minutissa. Ylipäätäänsä ratikka- ja bussiliikenne toimii hyvin ja aikatauluissa pysyen. Vähäluminen talvi - siitä kiitos lauhkealla ilmastovyöhykkeellä sijaitsemisen. Katutaide, eli hauskasti maalattuja seiniä ja veistoksia löytyy mitä odottamattomammista paikoista. Schlachte, eli Weser-joen rantaboulevardi on kuin tehty verkkaisille aamulenkeille tai tunnelmallisille iltakävelyille. Historian siipien havinalta ei voi välttyä astellessaan raatihuoneen torilla ja ihastellessa tuomiokirkon jylhää ulkoasua joka on peräisin 1000-1200 -luvuilta. Schnoorin kaupungiosan pikkukujille on mukava eksyä ihmettelemään käsityöläisbutiikkien tarjontaa sekä vieri viereen rakennettuja eriskummallisen värikkäitä taloja. Kahvilakulttuuri on voimissaan ja houkuttelevat leivostiskit suorastaan notkuvat juuri valmistetuista herkuista...

Tätä listaa voisin jatkaa vielä vaikka kuinka, mutta nämä teemat nyt jäivät tältä reissulta päälimmäisinä mieleen. Monta juttua Bremenistä on vielä näkemättä ja kokematta - joten houkutteleva ajatus paluusta näiden kuvien maisemiin jäi itämään tämän matkustuskuumeilijan pääkoppaan.

Kommentit

Joonas / Indiemode (Ei varmistettu) http://indiemode.blogspot.fi

Ei muutenkaan näytä Bremen yhtään ankealta paikalta. Ilmeisesti Ryanairilla lensitte? Oon monta kertaa miettiny, et se olis kiva kohde lyhyelle visiitille, kun lentohinnat eivät päätä huimaa, mutta kun olen yrittänyt löytää Bremenistä kuvia Googlella, niin en oo pitänyt sitä niin ihmeellisenä että olisin lähtenyt.

Tietysti sieltä pääsee helposti muihinkin kaupunkeihin, mutta juuri se helppous samassa kaupungissa pysymiseen on mikä erityisesti kiinnostaa.

Eeru
Packing peanuts

Joo Ryanairilla lennettiin ja siitä syystä pakkasin mahdollisimman "kevyen" kamerankin mukaan. Ekalla reissulla kun olin räpsinyt onnettomia otoksia pokkarilla, halusin tällä kertaa ottaa "oikeita" kuvia. 

Ekalle reissulle lähdin puolivahingossa enkä odottanut Bremeniltä mitään. Olin liikkeellä avoimin mielin ja yllätyksekseni ihastuin kaupunkiin. Ydinkeskustassa pärjää kävellen, mikä on aina kiva juttu. Voi kuljeskella vanhoja kujia ja ihmetellä arkkitehtuuria. Ja tietty naisihmisenä shoppailu outleteissa oli ihan huippuhauskaa!

Uskoisin että junalla pääsee Bremenistä eteenpäin aika kätevästi. Ja vaikka ei lähtisikään kaupungista, niin päärautatieasemaa kannattaa käydä katsomassa ihan vaan sen upean ulkomuodon takia ;-)

Eeru
Packing peanuts

Eipä kestä ja tervetuloa mukaan!

Kommentoi