Vettä ja elämää lasin takana

Packing peanuts

Näin sadepäivän kunniaksi olen säästellyt tätä kuvapläjäystä Singaporen Underwater world nimisestä akvaariosta. Mikä olisikaan parempaa tekemistä sateisena päivänä kuin katsella vettä lasin takaa... Kuullostaa tylsältä mutta tässä nyt katseltavaksenne vettä sekä kaiken kirjavia kaloja.

Sentosan saarelle rakennettu Underwater world on todella iso laitos, joten sen läpi käymiseen kannattaa varata hyvin aikaa. Jos Singaporen matkallanne pienen sadekuuron sijaan luvataan koko päiväksi sadetta, niin lähtekää ihmeessä silloin tuonne akvarioon. Ymmärtääkseni tämä, aivan Universal Studiosin huvipuiston vieressä sijaitseva, akvaario on avattua vasta muutama vuosi sitten sillä vuoden 2008 Singaporen reissulla kävimme myös Sentosalla akvaariossa, mutta se sijaitsi eri paikassa, oli pieni ja vanhanaikainen. Tämä puolestaan on iso ja uudenaikainen.

Tältä akvaario näyttää ulkoa. Sisällä on myös merenkulun historiaa esittelevä museo-osuus ennen lasitankkeja.

 

 

Perinteisen turistiposeerauksen taltioiminen akvaarioiden kirkkaita vesiä vasten ei ole mitään ihan helppoa hommaa.

Tässä (kröhm) 'onnistunein' otos.

 

Isot tankit tsiljoonine kaloineen olivat huikeita. Näin kun kuvassa on myös kalojen katselijoita näkee hyvin millaiset mittasuhteet joillain tankeilla on. Tämäkin tankki jäi pieneksi akvaario keskivaiheilla olevalle iiisolle altaalle.

 

Noin akvaariovierailun keskivaiheilla voi istahtaa levähtämään pehmeälle kokolattiamatolle ihailemaan kaikkia lasin takana uiskentelevia kaloja. Taustalla soi vielä elokuvamainen musiikki. Aika hiljaiseksi tuo tankki veti, se oli niin iso. 

 

Suuri osa Underwater worldin kaloista oli värikkäitä ja söpöjä, osa oli pelottavan isoja ja sitten oli pari aika rumaa otusta mihin en haluaisi törmätä meressä uidessa.

 

Akvaarion viimeisenä kohokohtana on tunnelimainen haitankki jossa hait uivat välillä ylitsesi. Tässä tankissa tuntuivat kaikki kävijät kuvaavan ihan hulluna. Ilmeisesti hait kiinnostivat. Harmi vaan että hämärtävä valaistus ja vilkkaasti liikkuvat hait eivät tehneet kuvaamista mitenkään helpoksi.

 

En harrasta sukeltamista tai edes snorkalaa, mutta tällä akvaariovierailulla sain jonkinlaisen ymmärryksen millainen maailma siellä pinnan alla odottaa. Aika upealtahan se vaikutti. Ja varsinkin kun siitä pääsi nauttimaan kuivin jaloin ;-)

 

Tämän akvarion viereisestä Universal Studiosin huvipuistosta kirjoittelin aikanaan jo vanhan blogini puolelle, tänne *

 

Kommentoi