Yhdessä jälleen

tyoillalliset_1.jpg

Juuri ennen pääsiäistä kokoonnuttiin jälleen työpaikan naisporukalla, sillä jonka kanssa viime vuonna vietettiin neljän tähden illallisia. Samalla katsastettiin miltä yhden naisen uusi asutus näytää. Ja hyvältähän se näytti, sen mitä rupattelulta ja syömiseltä ehdittiin tupaa tutkia.

Mukanani oli syksyllä hankkimani Samsungin NX1000 minijärkkäri ja nämä kuvat ovat sillä otettuja. Tuo kamera on niin sanottu ”kakkoskamerani”, se joka kokonsa ja painonsa ansiosta mahtuu kätevästi mukaan käsilaukkuun. Toistaiseksi se on päässyt tositoimiin tammi-helmikuisella lomalla muutamana päivänä. Ulkona aurinkoisessa säässä kuvatessa homma tuntui sujuvan, mutta en mielestäni ole vielä päässyt täysin sinuiksi tuon kameran kanssa ja sen huomaa. Näissä sisällä otetuissa kuvissa on kohinaa ja tarkennukset ovat missä sattuu jos sielläkään. 

 

tyoillalliset_2.jpg

tyoillalliset_3.jpg

tyoillalliset_4.jpg

tyoillalliset_5.jpg

Kyläilymme kohteessa olisi ollut vaikka mitä kivaa kuvattavaa, mutta illan pääpaino oli seurustelussa ja ruokailussa. Tällä kertaa neljän tähden illallistuksemme toimi nyyttäriperiaatteella. Arvoimme tehtävät etukäteen ja minun kontolleni tuli juomapuolesta vastaaminen. Päädyin tuomaan mukanani espanjalaisen Parés Baltà viinitalon Savia Viva -tuotesarjan luomuviinejä, jotka molemmat, valko- sekä punaviini sopivat hyvin monen erilaisen ruuan kanssa nautittaviksi. En nimittäin tiennyt yhtään millaisia ruokia muut olivat valmistamassa.

 

tyoillalliset_6.jpg

tyoillalliset_7.jpg

Alkupalaksi paljastui tuhti ja monipuolinen salaatti, joka sisälsi muun muassa minimozzarellaa, mansikoita, cashewpähkinää sekä useata salaattilaatua. Pääruokana oli taikinakuoren alle piilotettua kermaista lihapataa. Se oli niin hyvää että teki mieli nuolla kulho puhtaaksi… Jälkkärinä oli uhkea tuorejuustokakku vadelmilla. Tarjottavat olivat herkullisia ja mahat pullollaan totesimme, että tällaiset kemut pitää kyllä järjestää pian uudestaan!

 

tyoillalliset_8.jpg

tyoillalliset_9.jpg

Näitä kuvia katsellessa näin jälkikäteen mietin, että pitäisikö minun panostaa sen verran että hankkisin tuohon minijärkkäriin valovoimaisemman objektiivin kittilinssin ohelle. Canonissani usein ruokakuvia ottaessani käytän 50mm objektiivia, joten tähän miniin voisi 45mm olla ihan ok?

Jos teillä on kokemusta Samsungin minijärkkäristä ja NX45mm objektiivista, niin kertokaa ihmeessä. 

Joka tapauksessa nämä kuvat vahvistavat sen asian, että minun tulee ottaa tuo kamera kauniisti käsiini useammin ja myös käyttää sitä jotta sen säädöt tulevat tutummiksi.

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *