Yläilmoissa heti alkuun

Pinnacle_1.jpg

Pinnacle_2.jpg

Meillä oli aika tarkat suunnitelmat mitä aioimme Singaporessa tehdä ja nähdä lomamme aikana. Ei siksi, että meillä ei olisi ollut aikaa hukattavana, vaan siksi että halusimme koluta niitä vähän erikoisempiakin nurkkia joihin emme olleet aiemmilla reissullamme ehtineet.

 

Pinnacle_3.jpg

Ensimmäisenä kokonaisena lomapäivänämme (lauantai 18. tammikuuta) lähdimme heti aamusta katsomaan miltä näyttää kaupunkimaisema katsottuna 50. kerroksen korkeudelta Pinnacle @ Duxtonista. 

Pinnacle_4.jpg

Pinnacle_5.jpg

Ihan hyvältähän ne maisemat tuolta Skybridgeltä käsin näyttivät.

Pinnacle @ Duxton on ymmärtääkseni valtion rakentama asuinrakennuskompleksi (Public housing) jossa on yhteensä 1848 asuntoa seitsemässä ”rapussa” (blocks). Kokonsa lisäksi poikkeuksellista tuossa rakennuksessa on se, että oli ensimmäinen valtion public housing projekti joka syntyi kansainvälisen suunnittelukilpailun lopputuloksena. Lisäksi rakennuksessa on kaksi näköalatasannetta (26. sekä 50. kerroksessa) jotka mahdollisesti muodostavat yhdessä maailman pisimmän skygardenin, raa’asti suomennettuna parvekkeen. 

Pinnacle_6.jpg

Pinnacle @ Duxtonin asukkaiden lisäksi päivittäin kahdellasadalla ulkopuolisella kulkijalla a.k.a. turistilla on mahdollisuus päästä (edullisella 5 dollarin kustannuksella) tuonne 50.kerroksen näköalatasanteelle/”parvekkeelle” nauttimaan maisemista. Rakennuksella on omat nettisivut joille päivittyy kokoajan päiväkohtaisten vierailijoiden lukumäärä. Varminta on ajoittaa vierailunsa aamupäivään, sillä kun kaksisataa tulee täyteen ovat portit yleisölle kiinni siltä päivältä.

 

Pinnacle_7.jpg

Pinnacle_8.jpg

Pinnacle_9.jpg

Tuuli tuiversi aika kovaa tuolla korkeudella ja tukka oli kaikissa valokuvissa enemmän tai vähemmän silmillä.

Poden aika kovaa korkean paikan kammoa ja silti sitä uhmaan lähtemällä mukaan tällaisiin paikkoihin. Tuohon kaiteelle uskalsin kuitenkin nojailla, sillä sen jälkeen oli vielä toinen kaide ennen todellista reunaa. Taitaa tuosta kuvastakin näkyä se ulompi kaide. En kyllä voisi kuvitellakaan asuvani noin kaukana maan pinnasta. Kuinka sitä uskaltaa pestä ikkunoita noin korkealla?

 

Pinnacle_10.jpg

Pinnacle_11.jpg

Ja jos 50. kerros ei tunnu tarpeeksi korkealta voi vielä kivuta hieman ylemmäs tälle kiipeilyseinälle… tai ainakin koittaa näyttää kiipeävänsä.

 

Pinnacle @ Duxton oli mielestäni vierailun arvoinen paikka. Näköalat olivat hyvät ja kattoterassi oli muutenkin viihtyisä. Kovalle tuulelle ei voinut mitään, paitsi hakeutua sellaiselle seinustalle minne tuuli ei päässyt. Vaikka olimme moneen kertaan lukeneet paikan nettisivut ja ohjeet niin ihan putkeen ei sisääntuleminen mennyt. Olimme jo menneet hissillä ylös 50. kerrokseen mutta portit eivät metrokortilla auenneetkaan.

Vinkki: rapun 1G pohjakerroksessa on masiina jonne pitää metrolippu (EZ-link card) ensin leimata. Tämä kone veloittaa sen 5 dollarin sisäänpääsyn metrokortilta. Sitten sinulla on tunti aikaa siirtyä hissillä sinne 50. kerrokseen ja leimata metrolippusi portilla ja näin pääset sisään. Jos olisimme lukeneet niitä muiden vierailijoiden sisäänpääsyohjeita, emmekä asukkaiden, niin tämä olisi ollut päivän selvää. Jälkiviisaus paras viisaus.

 

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *