Pari kahvivinkkiä

Päiväuniaika

Minä olen kahvi-ihmisiä. Aamu alkaa kahvilla, päivällä mielellään juo kupposen hyvässä seurassa (yksin teetä), eikä illalla nukkumistakaan kahvi vaikeuta. 

Katsoin taannoin joltain Ylen kanavalta en-muista-minkä-ohjelman, jossa mainittiin, että kahviahan voisi hyvinkin tehdä muuhunkin kuin veteen. Selvä. Minä kokeilen teehen. 

Ja tiedättekö? Hyvää tuli! Huomattavasti pehmeämpää, kuin Juhla Mokkani tavallisesti ja maistuupa taustalta lempiteeni, tuo kuvassakin näkyvä Teekannen My Time

Pitänee jatkossakin jatkaa näitä kokeiluja! Miltähän kahvi maistuisi mustaherukkamehuun keitettynä? 

--

Olen myös kylmäkahvien kaveri.


Tää on paras!

Tiedättehän paljon ne maksaa? Siis jonkun 2,50-3€/kippo. Ehei käy meikäläisen lompakolle. Siispä tee-se-itse-kylmäkahvi: 

- puoli kuppia (vähän reilu) kahvia
- loput vaniljakastiketta
-> jääkaappiin. Ihan jääkaappikylmänä se on hieman liian kylmää, mutta huoneenlämpöinen taitaa olla puolestaan taas vielä himpun verran liian lämmin. Itse tökkään useamman kipon kerralla jääkaappiin ja sieltä sitten otan, annan lämmetä ehkä 10min ja sitten se on parhaimmillaan! 

--

Onko täällä muita kahvin ystäviä? Onko teillä omia kikka kolmosia? Miten just sun kahvi on parhainta? 

 

 

 //Edit: Nyt makutestissä Liptonin Forest Fruit kahviin keitettynä. Pakko sanoa, että tämä on jopa parempi ja pehmeämpi, kuin tuo yllä kokeiltu My Time tee.  

 

Kommentit

Kaunis ja oma elämä

kardemummaa/piparkakkumaustetta tai kanelia purujen sekaan ja keitin puksuttaan :) !

Liv
Päiväuniaika

madd3, joo sisko tekee kahvinsa noin :) kieltämättä oikein hyvää, kardemumma näistä mun lemppari :) 

Toimitus
Toimitus

papum8_150_1.jpg

Mahtavia ideoita! Nostimme tämän jutun Lilyn Facebookiin, toivottavasti kahvivinkkejä satelee lisääkin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Minkä merkkistä vaniljakastiketta oot käyttäny? Ja keitätkö kahvin siis sillä teellä ihan vai sekotatko vaan valmiin kahvin teehen? Kun eikö tuo tee sotkisi keittimen jos sillä ihan keittäisi...

Liv
Päiväuniaika

En kyllä muista tuon vaniljakastikkeen merkkiä. Semmoinen keltainen tai oranssi paketti (taitaa olla itse asiassa oranssi. Oliskohan sunnuntaita, vai onko semmoista vaniljakastiketta ylipäätään? :D). Jotain mahd. halpaa itseni tuntien. 

Keitän kahvin teellä. Minä pesen kahvinkeittimen putkistoja myöten parin viikon välein, että vaikka sinne jäiskin jotain jäänteitä, ne ei jämähdä. Kahvin seassahan ei ole maistunut sen enempää jälkeen päin. :) 

Sen verran mainitakseni, että näähän ei varsinaisesti ole mitään uusia juttuja. Suomessa vain harva on kiinnostunut kokeilemaan mitään. Esimerkiksi ihmiset jotka hakevat kahvista enemmänkin terveyshyötyjä keittävät kahvin pakuriteehen/liemeen. :) 

Liv
Päiväuniaika

Tai tee oli "vääränlaista"? ;) Itse huomasin nopeasti, ettei noi "perusteet" sovi tähän kahvin kanssa, tulee jotenkin liian katkeran makuista. Että sen teen pitää olla jotain mahdollisimman makeeta, Liptonin marjateet on ihan ykkösiä :) 

Liv
Päiväuniaika

Oi suklaahan on mahtava idea!

Kommentoi