Asenneko ratkaisee?

Onpas jotenkin ollut kiirettä, tai ainakaan ei ole ollut oikein aikaa kirjoittaa. Yksi hyvä aihe jo muhinoi mielessä, siitä tulee sitten myöhemmin lisää tekstiä. Ilmassa on paljon suuriakin ilonaiheita, mutta en ole tietystikään lakannut nauttimasta pienemmistäkään iloista.

Tänään Helsingin Sanomissa esiteltiinkin tutkimusta, jonka mukaan positiivisesta ajattelevat ihmiset elävät pidempään. Opintojen kanssa on tullut viimeaikoina oltua turhankin negatiivisella asenteeella. Seitsemästä ohjeesta harjoitella mieli myönteisemmäksi päätin siis tarttua kahteen: 

Vaihda näkökulmaa: Asenne vaikuttaa. Kun ajattelen esseiden kirjoittamista inhottavana, niin onhan se myös sitä. Jos ajattelen opiskelua enemmän oivaltamisena ja itsensä kehittämisenä, voi opiskelustakin tulla mukavampaa.

Älä vatvo epäonnistumisiasi: Negatiiviset ennakko-oletukset muuttuvat helposti itseään toteuttaviksi ennusteiksi. Siispä en saa etukäteen pelätä tekeväni huonoa. Parempi olisi uskoa itseensä ja omiin kykyihinsä, mutta myös antaa itselleen mahdollisuus mokata.

Voisitko sinäkin joskus ajatella toisin? Joskus huomaa olevansa aivan turhaan aivan liian negatiivinen. Esimerkiksi tänä aamuna olin aivan varma, että olen liian väsynyt keskittymään mihinkään koko päivänä, mutta kappas vaan, päivän tuloksena onkin yksi valmiiksi saatettu ja yksi oikoluettu essee! (silti pakko mainita, että suurin kiitos kuulunee päivän kahviannokselle)

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *