Tavoitteiden saavuttamisesta

Elämässä tarvitsee mielestäni olla tavoitteita, joita kohti pyrkiä. Tavoitteet voivat olla pienempiä tai suurempia ja liittyä vapaa-aikaan, työhön, opiskeluun tai omaan hyvinvointiin. Elämäni hienoimpia saavutettuja tavoitteita ovat olleet puolimaratonin juokseminen, pelaaminen lentopallon SM-finaalissa ja opiskelupaikan saaminen.

Kevään aikana tunsin yhden jos toisenkin kerran olleeni liian ahne opiskelutavoitteideni kanssa. Ei jaksanut, ei kiinnostanut, olisi ollut muutakin tekemistä, aika ei riitä, ei osaa… varmaan tuttu tunne, eikö?  Vaan kuinkas kävikään?  Toukokuu loppui, kasassa oli nippu opintopisteitä, mm. yksi kirjoitettu kandidaatintutkielma ja läpäisty englanninkurssi. Arvosanat ylittivät odotukseni, kun loppukeväästä ainoa tavoite oli enää saada kaikki hommat pukerrettua valmiiksi.

Nyt on tyytyväinen, mutta samalla tyhjä olo.  Tunne liittyy varmasti moniin saavutettuihin tavoitteisiin. Toisaalta tarvitsee lepoa ja toisaalta janoaa lisää haasteita. Onneksi omat aivoni saan hetkeksi heittää narikkaan käytännönläheisessä kesätyössä, toisaalta vastapainoksi järjestettävänä on myös yhdet häät. Tännekin voisi olla aikaa kirjoitella enemmän. Kesän tavoitteeksi julistettakoon siis rento lepo ja niiden asioiden tekeminen, joista oikeasti nauttii! Joskus tarvitaan tällaisiakin tavoitteita, sillä tiedän jo, että syksyllä edessä on uusia haasteita, joihin voi alkaa valmistautua kesällä keräämällä voimia.

malja.jpg

Saavutettuja tavoitteita saa myös juhlia.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *