Brisbanen kuulumisia

Tämä minun blogiurahan meinasi tyssätä ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan 😀

Terveisiä kummitädilleni, joka muistutteli minua blogin olemassaolosta! Täältä tulee hieman meidän kuulumisia. 

KJOH7720.JPG

Story Bridge 

Pitkään aikaan en ole oikeastaan juuri edes avannut tietokonetta, sillä olen keskittynyt aika lailla viettämään aikaa suomalaisten vieraidemme kanssa. Mutta nyt kun ihanat vieraamme ovat palanneet kotimaan mantereelle, niin minäkin yritän taas hieman aktivoitua blogin suhteen. Tällä hetkellä olemme siis viimeistä iltaa täällä Brisbanessa. Brisbane ja Gold Coast ovat tarjonneet meille paljon uutta ja mukavaa. Lisäksi nämä kaupungit ovat tuntuneet näin suomalaisen näkökulmasta hyvin turvallisilta ja helpoilta paikoilta viettää aikaa.

AFTG0499.JPG

IMG_3613.JPG

Lone Pine Koala sanctuary

WMDC4862.JPG

Alkukuusta saimme siis vieraiksemme tänne avomieheni isän ja hänen vaimonsa. Kuun puolessa välissä sain myös kaksi lapsuudenystävääni tänne  luoksemme. Vaikka säät eivät koko kuukautta olleet täysin puolellamme, niin tutkimme kaupunkia kyllä monelta kantilta. Onneksi loppukuu tarjosi meille myös runsaasti aurinkoa ja lämpöä. 

Kiertelimme jonkin verran museoita, ravintoloita, keskustaa, siltoja, puutarhoja, Lone Pine -eläintarhaa, South Bankin turisteille suunnattua aluetta ja Mt Coot-than vaellusreittejä. Pyörähdimme myös yhdessä pakopelihuoneessa, joka oli super kiva kokemus. Paikan nimi oli Escape Manor, voin kyllä lämpimästi suositella! Olemme ottaneet lähes tavaksi käydä melkein jokaisessa matkustamassamme kaupungissa pelaamassa jokin pakohuone. 

XJUK8573.JPG

Melkein ainoat hämähäkit (Botanical Gardenissa), jotka olen nähnyt tähän mennessä 😀

AirBnB -asuntomme on palvellut meitä paremmin kuin hyvin. 21. kerroksen näkymät ovat vertaansa vailla ja kuuluisan maamerkin, Story Bridgen, bongaa iltavalaisuineen täältä upeasti. Asunnon keskeinen sijainti Fortitude Valleyn alueella on helpottanut kaupunkiin tutustumista ihan jalkaisin. Fortitude Valley tosin on kaupungin paraatipaikka, mitä tulee juhlimiseen. Täällä yökerhoja ja kuppiloita löytyy lähes joka nurkalta. Onnistuimme kuitenkin olemaan täällä kuukauden käymättä yhdessäkään yökerhossa, joka lienee outo ”saavutus” tämän ikäiseltä matkaajaporukalta 😀 

IMG_3715.JPG

Parvekenäkymä

WhatsApp Image 2018-10-032.jpg

Niinä päivinä, kun aurinkoa riitti, käytiin myös löllymässä talosta löytyvällä uima-altaalla.

IMG_3748.JPG

Meidän lähellä oli myös China Town.

QLBE8735.JPG

Kaunis The Arbour South Bankissa.

Mielestäni Brisbane on keskustan pilvenpiirtäjiä ja ostoskeskittymää, kauniita siltoja, aurinkoa, hyviä ravintoloita ja kaunista jokimaisemaa. Jokaiselle löytyy tekemistä ja nähtävää iästä riippumatta. Kaupoissa ja ravintoloissa keskustelu hoituu pääosin ongelmitta, tosin välillä australian aksentti ja runsas small talk saattaa yllättää.. 😀 Mikäli nauttii upeista hiekkarannoista, on syytä ottaa suunnaksi Sunshine Coast tai Gold Coast.

RTBN5604.JPG

Kangaroo Pointin aluetta, tämä kuva on muuten otettu ystäväni puhelimella (Huawei mate 20 lite), jossa oli aivan älyttömän hyvä kamera!

Me kävimme myös reissun aikana pariinkin otteeseen Gold Coastilla, jossa kokeilimme mm. surffausta ja kävimme kajakkiretkellä. Tähän palaan vielä myöhemmin. Huomenna sanomme Australian mantereelle hetkeksi hyvästit ja hyppäämme lennolle Uuteen-Seelantiin, jonka maisemia, rantoja ja vaellusreittejä odotan innolla! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *