Budjetti osa 1

Suurin osa edellisen postauksen asioista pitäisi olla hoidossa, joten nyt voisi olla aika avata hieman tarkemmin budjettia. Minusta on mielenkiintoista katsoa ja koota, mitä 3,5 kk reissussa tulee kustantamaan. Ja toivoisin myös, että tällaisia vastaavia budjettilaskelmia olisi enemmän saatavilla, niin omankin budjettitarpeen arviointi olisi huomattavasti helpompaa 😀

Meillä ei ole mitään tasalukua tai tiettyä summaa, jonka olisimme etukäteen päättäneet. Olemme säästäneet oikeastaan jo pidemmän aikaa könttäsummaa ja osa lennoista ja hotelleista on maksettu suoraan palkkatulosta. Etuna tällaisessa ei niin aikataulutetussa matkustamisessa on se, että lentopäivät eivät ole niin päivän päälle ja voi varata edullisimpien hintojen mukaan. Toki tällöin joutuu tinkimään mm. lentoajoista ja vaihtojen määrästä, mutta mielestämme olemme selvinneet kohtuu edullisesti ja melko suorilla lennoilla tähän saakka.

plane-841441_1920.jpg

Osa 1 (Rovaniemi – Auckland)

Lennot (per henkilö)

Rovaniemi – Helsinki 11 € (käytin lentopisteitä)

Helsinki – (Lontoo) – Singapore 280 € (tähän hintaan kuului 1 matkalaukku ja ruoka)

Singapore – Perth 160 €

Perth – Brisbane 190 €

Brisbane – Auckland 175 €

Yhteensä: 816 €

Varmasti lentojen hinnoista voisi vielä muutamia kymppejä nitistää lentämällä tietyillä lentoyhtiöillä, mutta en ihan kaikilla yhtiöillä kuitenkaan välttämättä haluaisi itse lentää.. 😀 Yllä olevien reittien yhtiöt ovat Norwegian, Qantas ja Virgin Australia.

 

Majoituskulut (per henkilö)

Singapore 2,5 viikkoa – 404 €

Perth 2 viikkoa – 392 €

Brisbane 1 kuukausi – n. 750 €

Uusi-Seelanti, matkailuauto 3 viikkoa – hinta vielä avoinna, mutta nämä näkyvät pyörivän 2000 € hujakoilla..

Yhteensä: 1546 € (matkailuauton kanssa n. 2546 €/hlö)

 

holiday-1545569_960_720.jpg

Niin kuin laskuista näkyy, majoittuminen on paljon lentämistä hintavampaa. Ainoastaan Singaporessa majoitumme hotellissa, muutoin käytämme AirBnb -asuntoja (tai tuota matkailupakua). Hinta-laatusuhteeltaan varatut majoituksemme vaikuttavat melko hyviltä, toivottavasti ne ovat sitä myös paikan päällä, eivätkä pelkästään kuvissa. Toki esim. hostellien kimppahuoneissa yöpymällä voisi kustannuksista säästää, mutta toisaalta kovin paljoa lisähintaa ei tarvitse maksaa yksityisestä huoneesta tai asunnosta.

Tällä hetkellä rahaa on kulunut siis jo maksettuihin lentoihin ja majoituksiin yhteensä hieman päälle 2 300 €.

Loppusumma kaikista lennoista ja majoituksista tulee luultavasti asettumaan 5000 € hujakoille. Tämä on oikeastaan summa, jossa yritetään pysyä. Palataan tähän vielä myöhemmin tarkemmin ja katsotaan miten onnistuttiin!

Mitä ajatuksia tällainen budjetti reilun 3,5 kuukauden reissulle herätti?

Toivottavasti joku pidempää matkaa suunnitteleva saa tästä jotain vinkkiä budjetin suunnitteluunsa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *