Budjetti osa 2

Budjettipostauksen kakkososa on valmis! Samalla meidän lopullinen reittimme on varmistunut. Lennämme siis vielä Uudesta-Seelannista takaisin Australiaan ja Sydneyyn hetkeksi. Sen jälkeen matkaamme Thaimaan kautta kotiin. Ajattelin ensin, etten halua mennä uudelleen Thaimaahan, mutta helppouden, edullisuuden ja hyvien yhteyksien vuoksi valitsimme kuitenkin Bangkokin. Tarkoitus on paeta vielä kaupungin vilinää Hua Hiniin. Emme vielä varanneet aivan kaikkia majoituksia Thaimaahan, siellä kun voi siirtyä helposti, jos haluaa nähdä muitakin paikkoja. Arvioin kuitenkin hintatason jo budjettilaskelmaan. Tuota enempää emme aio majoituksiin käyttää, Thaimaassa kun on helppo valita myös hyvin edullisia, mutta silti hyviä majoitusvaihtoehtoja 🙂

Tarkastellaanpa läpi, pysyttiinkö aiemmassa tavoitteessa (lennot ja majoittuminen yht. 5000 €). Viimeksi jäätiin Uuteen-Seelantiin ja Aucklandiin. Matka jatkuu tuolta matkailuautolla kohti Christchurcia, josta sitten matka jatkuu taas lentäen.

Flickr_-_Roger_T_Wong_-_20100130-07-Christchurch_Cathedral_Square_panorama.jpg

(Christchurch, kuva lainattu googlesta)

 

Osa 2 (Auckland – Rovaniemi)

Lennot (per henkilö):

Christchurch – Sydney 140 €

Sydney – Bangkok 360 €

Bangkok – Helsinki 350 €

Helsinki – Rovaniemi x (käytän lentopisteitä, joten näille jäänee hintaa n. 20 €)

Yhteensä: 870 €

Ja reissun kaikki lennot yhteensä: 1686 €

 

Majoitukset (per henkilö):

Matkailuauto (Auckland – Christchurch) 3 viikkoa 800 €

Sydney reilu viikko 290 €

Bangkok 75 €

Hua Hin 350 €

Yhteensä: 1515 €

Kaikki majoituskulut yhteensä: 3061 €

bangkok.jpg

(Bangkok, google)

Lennot + majoitukset tulivat kustantamaan meille henkeä kohti siis yhteensä pyöreät 4800 €, joten n. 200 € alle tavoitteen päästiin! Toki tämä säästetty pari satasta kuluu nopeasti mm. bensakuluihin Uudessa-Seelannissa.

Tällä budjetilla saa siis ihan luotettavilta lentoyhtiöiltä lennot ja majoituksen AirBnb -asunnoissa, matkailuautossa sekä hotelleissa. Mikäli haluaa lähteä useamman kuukauden matkalle vieläkin edullisemmin, niin ensimmäisenä lähtisin säästämään majoituskuluista. Ne, jotka eivät ole niin mukavuuden- tai yksityisyydenhaluisia, voivat matkaan lähteä esim. couchsurfing -meiningillä tai valita vähintäänkin edullisimmat hostellit ja B&B -paikat.

Majoituskuluihin meillä voi karkeasti laskea kuluneen n. 28 €/hlö per yö. Kuukautta kohden tämä tekisi n. 840-870 €. Jonkin verran kalliimpaa kuin keskimääräinen kuukausivuokra tai lainanhoitokulut, mutta ei loppuen lopuksi kuitenkaan mikään mahdoton summa. Toki kaikki on aina suhteellista, joku saattaa käyttää saman 5000 € viikon reissuun New Yorkiin tai Tokioon, joku saattaa reissata puolikin vuotta helposti tuolla 5000 € budjetilla.

Tässä tuli siis vähän avattua meidän budjettiamme sekä samalla loppureittiä. Pikku hiljaa sitä myös on sisäistänyt, että matkalle lähdetään aivan pian! Toivon vielä, että ehdittäisiin käydä morjenstamassa mahdollisimman moni kaveri, ennen kuin häippästään 😀

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *