Caversham wildlife park

Terveisiä Länsi-Australiasta!

Saavuimme tänne 16.9 puolilta öin. Hieman reilu 5 tunnin lento Singaporesta tänne Perthiin meni nopeasti ja ilman sen suurempia töyssyjä. Qantas lentoyhtiönä vaikutti muutenkin varsin kivalta. Lennolla tarjottiin ilman ylimääräisiä lisämaksuja mm. (kasvis)ruokaa, monenlaista ruokajuomaa, välipalaa, huopa, pehmeä tyyny ja kuulokkeet leffojen katselua varten. 

Ihastuin jo heti ensimmäisistä päivistä lähtien Perthiin ja Australiaan. Ihmiset ovat todella kohteliaita ja puheliaita, kaupunki on kaunis ja rauhallinen huolimatta siitä, että täällä asuu yli miljoona ihmistä, ilmapiiri rento ja aurinko on paistanut lähes koko ajan. Perthissä eletään nyt kevättä. Alkuun oli vähän kylmä jopa meidän suomalaisten mielestä ja jouduin ostamaan kevyen takin. Tätä kesti kuitenkin vain pari päivää ja nyt etenkin päiväsaikaan asteet ovat pyörineet 20 paremmalla puolella, joten takin saikin sitten melkein heti heivata kaappiin.

Meidän Airbnb -asuntomme sijaitsee n. vartin kävelymatkan päässä Perthin varsinaisesta keskustasta. Asumme luhtitalon tyyppisessä talossa toisessa kerroksessa. Airbnb-emäntämme on varsin mukava tapaus ja hänellä on 16-vuotias sekarotuinen pieni Lilly -koira, jota tietysti rapsutellaan ahkerasti. 

IMG_1962.JPG

Pikku Lilly

Tässä Perthin keskusta-alueella kulkee muutaman minuutin välein myös ilmaisia CAT-busseja, joihin voi hypätä kyytiin mistä ja milloin vain. Lähin CAT-pysäkimme on miltei heti piha-aidan vieressä. Ei olla käytetty mitään maksullisia kulkuneuvoja itse asiassa vielä ollenkaan. 

Totuttelua täällä vaatii lähinnä kauppojen ja kahviloiden varhaiset sulkemisajat. Ostoskeskukset, vaatekaupat, kahvilat, kampaajat, kirjakaupat ja osa ruokakaupoistakin sulkee ovensa jo klo 6 aikoihin. Mikäli mielii shoppailla, on se siis parempi tehdä päiväsaikaan. 

Saatiin ystävälliseltä hostiltamme kyyti paikalliseen otsikon mukaiseen ”villieläinpuistoon”, joka oli hieman pienempi eläintarha. Saatiin mm. syöttää ja rapsutella kenguruita ja silitellä vompattia sekä koalaa. Puisto oli hauska ja erosi jokin verran perinteisistä eläintarhoista, sillä eläimiä pääsi näkemään todella läheltä! 

P1010076.JPG

P1010067.JPG

P1010042.JPG

Varsinkin nämä pienet kengurunpoikaset olivat niin ihania! Kenguruita oli alueella varmaan ainakin parisenkymmentä ja kaikki ainakin puoliunessa. Heräteltiin niitä raukkoja sitten syömään. Siinä ne sitten unenpöpperöisinä napsivat noita herkkupellettejä meidän käsistä 😀

En edes yritä nimetä näitä kaikkia lintulajeja, mistä räpsittiin kuvia, mutta joukossa on ainakin pelikaani, jonkunlainen papukaija, kuningaskalastaja (?) ja pöllöjä..

P1010088.JPG

P1010119.JPG

P1010130.JPG

P1010132.JPG

P1010140.JPG

P1010105.JPG

 

Päästiin myös rapsuttelemaan vompattia. Kuulemma vompatti tykkää, kun sen takajalkoja silittää, pään alueelle ei kuulema kannattanut mennä koskemaan. Tämä vompattiherra otti kyllä aika rennosti 😀

P1010111.JPG

P1010127.JPG

P1010185.JPG

Ihan vaan varoituksena, seuraavat pari kuvaa kannattaa skipata, mikäli käärmeet tai matelijat eivät ole lähellä sydäntä. 😀

P1010158.JPG

P1010145.JPG

 

Ollaan menossa ensi viikolla lautalla Rottnest -saarelle, suunniteltiin pyörien vuokrausta ja rentoa päivää, mahdollisesti snorklausta tai muuta kivaa. Joten myöhemmin tästä lisää!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *